Luister
Live
23 november 2021 - 09:32
Deel dit artikel:

Lezing over nepnieuws en belang van infopunt benoemd bij Bibliotheek Budel

In de eerste weken van november werd er in bibliotheken door heel Nederland aandacht geschonken aan Mediawijsheid. Dat gebeurde ook bij Bibliotheek Budel, samen met Cordaad Welzijn, met de thema-ochtend ‘Is digitaal het nieuwe normaal?’.

cranendonck24 / Redactie

Tijdens deze ochtend kreeg je als bezoeker meer informatie over de digitale wereld bij één van de kraampjes van bijvoorbeeld het DigiTaalhuis, Cordaad Welzijn en de Bibliotheek. Stijn van Mierlo van Cranendonck24 gaf een lezing over het herkennen van nepnieuws en praktische tips om betrouwbaar nieuws te vinden.

Deze ochtend is ook gebruikt om het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) van de Bibliotheek nog eens extra in het zonnetje te zetten. Wethouder Marcel Lemmen was aanwezig om het belang van dit informatiepunt nogmaals te bevestigen aan de bezoeker.

Informatiepunt Digitale Overheid

Het Informatiepunt Digitale Overheid is dagelijks te bezoeken tijdens de openingsuren van Bibliotheek Budel. Ervaren medewerkers kunnen je hier bijvoorbeeld helpen met digitale zaken rondom de overheid zoals het aanvragen van een DigiD, online contact met je gemeente óf het aanvragen van een QR-code.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug