Luister
Live
12 mei 2022 - 15:51
Deel dit artikel:

Kans op regen klein in Cranendonck, hitte blijft

De komende dagen zullen de hoge temperaturen nog aanhouden. Regen zal er, op maandag na, de komende tijd niet zijn, maar dat heeft ook gevolgen. Lees hieronder de weersverwachting in gemeente Cranendonck voor de komende week.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

De temperaturen liggen de komende week boven de 20 graden. Dit weekend zal het rond de 25 graden worden, wat naar 26 graden stijgt vanaf dinsdag. In de nacht daalt de temperatuur tot minimaal 8 graden op vrijdag en maximaal 13 graden op dinsdag en woensdag.

Gevolgen van de droogte

De kans op regen is er zo goed als niet. Alleen maandag wordt regen verwacht. Daarmee zal het nog droog blijven de komende week. De gevolgen, als er binnen twee weken geen regen gaat vallen in delen van het land, zijn dat er oogsten kunnen mislukken. En dat zijn dan oogsten voor een heel jaar. Dit geldt vooral voor het zuidoosten van Nederland. Wegens de droogte mag er op sommige plekken niet gesproeid worden. Als er oogsten mislukken, zullen er onder andere minder groenten en aardappelen geproduceerd worden. Het aanbod zal afnemen, wat ervoor kan zorgen dat de prijzen in de supermarkt gaan stijgen.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug