Luister
muziek
29 juni 2022 - 15:47
Deel dit artikel:

Sint-Jan Den Bosch viert 800e verjaardagsfeestje, gilde uit Budel mag op feestje komen

Door de jaren heen worden er tal van verjaardagen en jubilea gevierd. Dat is natuurlijk altijd een bijzonder feit. "En als gilden met een ontstaansgeschiedenis die vaak al vele eeuwen terug in de tijd ligt, zijn we natuurlijk wel feesten van meerdere eeuwen oprichting of bestaan gewend", vertelt het Sint Jorisgilde uit Budel. "Maar een 800-jarig jubileum is toch altijd nog zeer uitzonderlijk."

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Sint Jorisgilde Budel
Advertentie

De Kathedraal van Sint-Jan in Den Bosch viert dit bijzondere jubileum dit jaar met een breed scala aan activiteiten gedurende het gehele jaar door. Afgelopen zondag waren het de Noord-Brabantse Schuttersgilden die de Sint-Jan kwamen feliciteren. Vanuit de hele provincie waren er deze zondag afvaardigingen van gilden bijeengekomen.

Er werd verzameld op de Parade en met vliegend vaandel en slaande trommel trok de kleurrijke stoet de jarige kathedraal binnen om aanwezig te zijn bij de hoogmis op zondagochtend. Vanuit Budel waren ook Koningspaar, Kapitein, Vaandrig en enkele andere gildezusters en -broeders naar Den Bosch gekomen om dit bijzondere feestje mee te maken en Budel te vertegenwoordigen.

Groot

Met acht aanwezigen zelfs een van de grotere afvaardigingen en in de felgekleurde uniformen zie je ze in diverse fotoreportages op het internet terugkomen. Na de dienst werd er gevendeld op de parade en een groepsfoto gemaakt in de tuin van de Sint-Jan. Uiteraard werd er ter afsluiting nog geproost op de jarige in Huis 73.

Bossche bol

De Budelse delegatie sloot de dag gezellig af met een bezoek aan een sfeervol centrum waarbij een Bossche bol niet mocht ontbreken. Via www.sintjorisgildebudel.nl en op de facebookpagina van het Sint Jorisgilde Budel kun je nog een link vinden naar foto’s en de livestreamopname van de kerkdienst afgelopen zondag.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie