Luister
Live
23 september 2022 - 06:09
Deel dit artikel:

Petitie tegen geluidsoverlast in Cranendonck en Hamont loopt nog niet storm

"Geluidsoverlast wordt een steeds groter probleem in onze gemeenten", volgens de initiatiefnemers van een petitie. Honderden omwonenden van festivalterreinen en cafébuurten klagen onderling steen en been over de niet te harden dreunende bassen en snerpende hoge tonen, die vaak tot laat in de nacht overlast veroorzaken in Cranendonck en Hamont.

cranendonck24
  / Redactie

Bezoekers van de evenementen zouden ook klagen. "Ze moeten zelfs oordoppen gebruiken om gehoorschade te voorkomen. Dat is toch te gek voor woorden?", staat bij de petitie, die HIER te vinden is.

Ook bedrijven, vliegtuigen, spoorwegen en snelwegen

Ook het lawaai dat bedrijven produceren, de herrie van militaire vliegtuigen, spoorwegen, snelwegen enzovoorts zouden voor overlast zorgen. "Dit is vaak een bron van ergernis en bederft menig weekend op het terras en zelfs de nachtrust."

De beredenering voor het opzetten van de petitie gaat als volgt verder: "Tot het officieel indienen van een klacht komt het meestal niet, omdat men niet weet waar dat dient te gebeuren of omdat het een heel gedoe is. Als men dan toch een klacht bij de gemeente indient, kan die niet in behandeling genomen worden, omdat er pas politieke actie mogelijk is als een behoorlijk aantal mensen te kennen geeft hinder te hebben van het geluid."

Petitie aanleveren bij colleges

Dat is de reden dat de petitie is opgezet. Het 'Collectief Bestrijding Geluidsoverlast Cranendonck en Hamont' zet zich in om de geluidsoverlast in de gemeenten te beperken, zonder het feestplezier van bijvoorbeeld festivalgangers te bederven. Maar ook om de andere bovengenoemde overlast te bestrijden. Het collectief zal daarna de petitie aan de colleges van B&W en B&S en de gemeenteraden aanbieden. "Op die manier heeft de politiek van Budel (Cranendonck, red.) en Hamont een mogelijkheid om aan de slag te gaan en de geluidshinder te beperken."

Kijkend naar het aantal keren dat de petitie ingevuld is, blijft de teller voorlopig op negen (donderdagavond 22 september) steken.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug