Luister
muziek
17 Augustus 2023 15:48
Deel dit artikel:

Achtervolging door Maarheeze en Budel na ramkraak bij juwelier in Someren

In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie een Volkswagen Golf achtervolgd in Cranendonck. Even daarvoor, rond 03.45 uur, hebben de inzittenden een ramkraak gepleegd bij juwelier Herman Geurts in Someren.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Politie Oost-Brabant
Advertentie

Rond 03.45 uur kwam een melding binnen bij de politie van een ramkraak bij een winkel op de Kanaalstraat in Someren. Met een container zijn ze door de voorgevel gereden en de gebruikte auto is vervolgens achtergelaten. Het alarm gaat af, de bestuurder van de grijze auto grijpt zijn kans en gaat er met de buit van sieraden vandoor. Dit gebeurt in een zwarte vluchtauto die met chauffeur klaarstaat. Bij de ramkraak raakte niemand gewond. De schade aan de voorgevel van de juwelierszaak is groot.

De daders zijn daarna in een nieuw type zwarte Volkswagen Golf, met opvallende ledverlichting aan de onderkant, ervandoor gegaan. In Maarheeze en Budel ontstond een korte achtervolging.

Onderzoek en getuigen gezocht

De politie doet verder onderzoek. Daarbij wordt onder andere ter plaatse technisch onderzoek verricht, gesproken met getuigen, buurtonderzoek en we onderzoeken of er bruikbare camerabeelden zijn. De politie is ook op zoek naar mogelijke getuigen van de ramkraak of mensen die anderszins iets kunnen vertellen. Heb je de ramkraak zien gebeuren? Weet je meer? Neem dan contact op met de politie. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie