Luister
muziek
18 September 2023 17:20
Deel dit artikel:

Groot feest bij Verhoeven in Maarheeze: monteur Wim al 50 jaar in dienst

Afgelopen augustus was Wim Smits uit Soerendonk maar liefst vijftig jaar in dienst bij Verhoeven International in Maarheeze. Een bijzondere gebeurtenis, die (tegenwoordig) niet zo vaak meer voorkomt. Verhoeven wil deze mijlpaal niet zomaar voorbij laten gaan. Ze organiseerden bij hun hoofdvestiging in Maarheeze een grootse jubileumdag om Wim in het zonnetje te zetten en te bedanken voor zijn loyaliteit en jarenlange inzet voor het bedrijf.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Verhoeven
Advertentie

Wim werkt al sinds 1973 bij Verhoeven. Op 17-jarige leeftijd kreeg hij verkering met Els. Op aanraden van zijn schoonvader ging hij eens kijken in de werkplaats in Leende. “Want bij Verhoeven, daar hebben ze altijd werk." Na een rondleiding en een goed gesprek kon hij de maandag daarna beginnen. Hij werd direct aan het werk gezet: "Kettingen schroeven en persen, daar begon je mee", vertelt Wim. Toen hij dat kunstje onder de knie had, mocht hij verder met het reviseren van eindaandrijvingen en andere werkzaamheden. "Dan ben je een paar jaar verder en mocht je gaan sleutelen aan motoren en transmissies."

Op pad

In 1983 begon Verhoeven met de verkoop van Komatsu grondverzetmachines. Toen werd Wim servicemonteur. Hij was altijd op pad, hij reed de hele Benelux door. Zelfs op zaterdagen. “In de oogsttijd werd je geregeld ’s nachts opgeroepen - als er dan een onderdeel kapot was, lag het hele proces stil.”

Destijds draaide het vooral om sleutelen. Het werk was ook zwaarder. Sinds Verhoeven overstapte van het importeren van Komatsu-machines naar Takeuchi-mini- en midigravers, zijn de monteurs meer gaan werken met elektronische apparatuur en laptops. Maar mechanisch sleutelen zit bij Wim nog steeds in het hart. Hij vertelt: "Een transmissie van Caterpillar repareer ik bij wijze van spreken met mijn ogen dicht." Wim staat binnen Verhoeven bekend als de monteur die ieder mechanisch probleem opgelost krijgt. Kan niet, bestaat niet.

Sinds 1 september is Wim officieel met pensioen. Hij wilde graag de vijftig jaar volmaken en dat is hem gelukt. Afscheid nemen valt hem wel zwaar. Zijn vrouw Els gaf aan dat hij moet ‘afkicken’ van het werken bij Verhoeven. Maar stilzitten is niks voor Wim. Hij vertelde dat hij een oude Fendt-tractor heeft gekocht uit 1968. Die is hij aan het opknappen samen met zijn kleinzoon.

Jubileumdag

Op vrijdag 15 september was het zover; de jubileumdag van Wim was aangebroken. Met zijn familie werd hij thuis opgehaald door een huifkar met een ‘dikke’ Fendt ervoor. Toen ze arriveerden bij Verhoeven, stond er een mooie erehaag van collega’s om Wim te verwelkomen. Burgemeester Roland van Kessel was aanwezig en hield een korte toespraak voor de jubilaris.

Wim en zijn familie werden vervolgens rondgeleid door het (recent vernieuwde) gebouw. Op iedere afdeling werd een leuke activiteit georganiseerd om Wim en zijn familie te verrassen. De middag is afgesloten met een lekkere lunch in het gezelschap van de familie Verhoeven en de directie.

’s Avonds gingen de voetjes van de vloer tijdens de feestavond. Wim werd door al zijn collega’s, vrienden en familieleden gefeliciteerd tijdens de receptie. Daarna was er vooral tijd voor samen eten, drinken en veel gezelligheid.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie