Luister
muziek
14 Augustus 2024 15:16
Deel dit artikel:

Eric en Els runnen al 20 jaar Etos Budel: 'We hebben generaties zien opgroeien'

Het mooie Brabant trok Eric en Els naar Budel om daar zo'n twintig jaar geleden een eigen Etos te beginnen. Ze blikken terug op de afgelopen decennia. "We hebben generaties zien opgroeien."

cranendonck24
  / Betaalde content
  • Beeld - Marloes van der Lee
Advertentie

Twintig jaar geleden woonden Eric en Els Verheij in Purmerend. Els werkte in de thuiszorg en Eric bij verschillende Etos-winkels in Amsterdam als winkelmanager. "We wilden graag in Brabant gaan wonen, waar ik geboren ben", legt Eric uit. "Vooral de ruimte en de natuur misten we."

Daarbij wilden ze graag zelf een Etos franchisen. Zodoende kwamen ze samen met hun twee zonen in Budel terecht en de Etos-winkel was precies wat ze zochten. "We vinden Budel een mooi, gezellig dorp en de Belgische klanten maken Budel nóg levendiger. In een dorpswinkel heb je meer tijd om de klanten te helpen, maar ook soms een luisterend oor is voor veel mensen erg belangrijk en dat maakt het echt leuk."

De service is daarnaast een grote factor volgens Eric. "Als in de winkel iets op is of we hebben het niet in ons assortiment, dan bestellen we het voor de klanten. Als het binnen is, dan wordt de klant gebeld. Ook onze medewerksters, Karin en Anneke, zorgen dat de klanten goed geholpen worden en het juiste advies krijgen."

Thuisbezorgen

Net als alle ondernemers kregen Eric en Els Verheij te maken met de coronaperiode. "Toen zijn we begonnen met bestellingen te bezorgen in Cranendonck en België", vertelt Eric. "We zijn dit altijd blijven doen en vooral de oudere mensen vinden het heel erg fijn dat het gratis door ons thuisbezorgd wordt." Je kunt Etos Verheij in Budel nu dus nog steeds daarvoor inzetten.

Ondertussen genieten Eric en Els van het Buulse leven. Een tijdje woonden ze dicht bij het centrum. "Zodat de kinderen makkelijk naar huis en de winkel konden komen", aldus Eric. "Later zijn we verhuisd naar het buitengebied in Budel en nu wonen we landelijk en toch dichtbij het centrum. We leven graag buiten (als het weer het toelaat) en we houden van tuinieren en hebben schapen en kippen. Een heerlijk leven en we werken met veel plezier in onze winkel."

20 jaar Etos Budel vieren

Dit jaar bestaat de winkel twintig jaar en dat gaan ze vieren in oktober. Via hun socialmediakanalen laten ze weten wat ze allemaal gaan doen voor hun klanten. "Wat ook heel leuk is: we hebben in die twintig jaar ouders met hun baby's in de winkel zien opgroeien tot tieners. Nu zijn er mensen die weer met hún kinderen naar onze winkel komen. Superleuk!"

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie