Luister
muziek
01 Oktober 2024 22:10
Deel dit artikel:

Van Rooij zet in op verswaren met nieuwe huisstijl: ‘Mensen moeten het wauweffect hebben’

Ondernemersechtpaar Carry en Mandy van Rooij, eigenaren van de gelijknamige speciaalzaak in verswaren, Van Rooij in Budel, heeft een vernieuwde huisstijl geïntroduceerd die de focus legt op meer dan alleen vlees. Hij vertelt over zijn visie en de veranderingen die hij doorvoert. “Mensen moeten het wauweffect hebben.”

cranendonck24
  / Betaalde content
  • Beeld - Stijn van Mierlo
Advertentie

“In vergelijking met andere bedrijven hebben wij een heel ander vleesproduct,” legt Carry van Rooij uit, die met zijn zaak gevestigd zit aan de Deken van Baarsstraat in Budel. “We zijn niet beter of slechter, maar het verschilt wel.” Zijn aanbod richt zich nu vooral op maaltijden, catering en broodjes, met een sterke nadruk op het leveren van meerwaarde voor de klant. “We willen net iets anders zijn dan onze collega's,” voegt hij eraan toe.

LEES OOK: Zo plaats je artikel van jouw bedrijf op Cranendonck24

De transformatie van de winkel naar een speciaalzaak in verswaren is een belangrijke stap voor Van Rooij. “We zijn geen traditionele slagerij meer; we willen dat mensen ons als speciaalzaak zien,” zegt Carry. “We bieden gemaksproducten zoals ovenschotels en kant-en-klare maaltijden aan, maar zonder onnodige toevoegingen. Gezond en eenvoudig.”

Carry benadrukt het belang van kwaliteit, vooral voor consumenten met speciale wensen. “De vraag naar pure producten groeit. Mensen met allergieën kunnen hier veilig boodschappen doen.” Deze aanpak sluit aan bij de behoeften van klanten die minder vlees willen eten, maar wel kiezen voor kwaliteit.

Producten uit de regio

Daarnaast speelt de herkomst van de producten een grote rol, vindt Carry. “Wij onderscheiden ons met lokale producten, bijna allemaal uit Nederland. Rund- en varkensvlees uit de directe omgeving, onder andere uit Valkenswaard en Weert. Wij zijn bovendien een van de weinigen die zich hebben laten certificeren op het gebied van varkensvlees.”

Duurzaamheid is ook een speerpunt van Carry’s onderneming. “Ik wek 55 procent van mijn stroom zelf op en heb een systeem voor gecombineerd vervoer. Dit vermindert het aantal ritten aanzienlijk.”

Nu is ook zijn nieuwe website actief, ontwikkeld door Komma. “We willen toekomstgericht zijn en iets unieks bieden. Veranderen in online bestellingen zijn mogelijk en zullen in de toekomst uitgebreid worden met extra service."

Dat gaat gepaard met een nieuwe huisstijl, die inmiddels zichtbaar is op het pand. De naam wordt ingekort tot ‘Van Rooij’. We wilden een authentieke uitstraling en zocht naar een nieuwe naam. Komma hield me een spiegel voor en zei: ‘Waarom zou je de naam veranderen, die is juist heel authentiek’. Daarom hebben we hiervoor gekozen.”

Openingstijden Van Rooij Budel

Van Rooij in Budel is op de volgende dagen en tijden geopend:

  • Maandag: 11.00 tot 17.30 uur
  • Dinsdag: 09.00 tot 17.30 uur
  • Woensdag: 09.00 tot 17.30 uur
  • Donderdag: 09.00 tot 13.00 uur
  • Vrijdag: 09.00 tot 17.30 uur
  • Zaterdag: 08.00 tot 14.00 uur
  • Zondag: Gesloten

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie