Luister
muziek
22 oktober 2020 - 00:58
Deel dit artikel:

Koolmonoxide-melder gaat af in Budel, brandweer rukt uit

In Budel is woensdagavond rond 22.45 uur de brandweer uitgerukt nadat een melder van koolmonoxide (CO) in een woning is afgegaan. De bewoners moesten het huis tijdig verlaten. Na het doen van metingen, is geen CO aangetroffen, maar is de woning wel geventileerd.

cranendonck24
  / -
  • Beeld - Harm van Leuken
Advertentie

Koolmonoxide kan heel gevaarlijk zijn. Het wordt ook wel een 'sluipmoordenaar' genoemd. Dat komt doordat je het niet hoort, ziet en ruikt als de waarden te hoog zijn. Het kan dodelijk zijn omdat je onwel raakt door die verhoogde waarden.

De bewoners in Budel zijn niet gewond geraakt. Wel waren ze even wat duizelig. De kinderen zijn tijdelijk opgevangen bij de buren en waren er onder de indruk van wat er allemaal gebeurde.

Handelen
De brandweer raadt aan om op iedere verdieping in je huis een CO-melder te hangen. Als die afgaat, moet je zorgen dat je zo snel mogelijk de woning verlaat. Vervolgens bel je de brandweer via 112 bij spoed óf bij geen spoed naar het nieuwe nummer: 0900 0904. Dit doe je als er duidelijk geen gewonden zijn en de situatie min of meer onder controle is.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie