Luister
muziek
11 januari 2021 - 16:10
Deel dit artikel:

Politie Cranendonck wil minimumstraf bij geweldszaken en steunen petitie

De politie heeft een petitie opgezet waarin wordt gevraagd om minimumstraffen in te stellen bij geweld tegen beroepen met publieke taken. Ook de politie van Valkenswaard heeft hiervoor een oproep geplaatst.

cranendonck24
  / -
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

De petitie luidt als volgt:

Wij

Politieagenten, ambulancemedewerkers, brandweerpersoneel, BOA's, leraren, zorgpersoneel en anderen

constateren

Dat er een toename van geweld in de maatschappij is. Elke dag raakt minimaal één politieagent gewond tijdens zijn/haar werk. BOA's vragen om bewapening tegen het toenemende geweld. In sommige regio's dragen ambulancemedewerkers inmiddels kogel- en steekwerende vesten. Ook leraren, zorgmedewerkers, toezichthouders klagen over het geweld wat tegen hen gebruikt wordt. De huidige wetgeving is blijkbaar niet voldoende om het geweld in te dammen.

en verzoeken

de invoer van een minimumstraf bij geweldszaken. Dus een aanpassing van de artikelen in het wetboek van strafrecht die alle vormen van geweld in zich hebben. De agressor die geweld pleegt tegen iemand die zijn beroep uitoefent, zou (bijvoorbeeld) minimaal vier weken ingesloten moeten worden. De geweldpleger moet last hebben van zijn handelen. Nu heeft vooral het slachtoffer er last van.

Teken de petitie als u ook van mening bent dat het geweld tegen beroepen met publieke taken zwaarder bestraft moet worden!

De petitie is HIER te vinden en ondertekenen.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie