Luister
muziek
25 maart 2021 - 11:02
Deel dit artikel:

Deelnemers gezocht voor buurtpreventieteam Maarheeze

Binnen het project buurtpreventie Cranendonck zijn ook in Maarheeze enkele WhatsApp-groepen actief. Buurtpreventie wordt uitgebreid met buurtpreventieteams die in herkenbare outfit door de buurt lopen.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

Zo’n team bestaat uit buurtbewoners die zich als vrijwilliger inzetten voor de veiligheid en de leefbaarheid in hun buurt. Buurtbewoners kennen immers hun buurt als geen ander. In kleine groepjes of duo’s maken zij meerdere keren per maand een rondje door de buurt, waarbij op ongewenste situaties wordt gelet.

Het buurtpreventieteam heeft een signalerende functie en spreekt bewoners aan om met zijn allen alerter te zijn op opvallende en ongewenste zaken. Zo letten zij bijvoorbeeld op openstaande ramen en deuren, ladders tegen het huis, niet afgesloten fietsen, waardevolle spullen in het zicht enzovoort. Van buurtpreventieteams gaat naast een signalerende werking ook een preventief effect uit.

Zelfstandig na instructie
Buurtbewoners die zich in willen zetten voor hun buurt zorgen voor extra ogen en oren in de omgeving en vergroten daarmee de veiligheidsgevoelens. De buurtpreventieleden hebben dezelfde bevoegdheden als ieder andere bewoner. Ze leren hoe zaken makkelijk bij instanties te melden. Na een korte instructie verzorgd door een ervaringsdeskundige, iemand van de politie en iemand van de gemeente kunnen de teams zelfstandig de straat op.

In samenspraak met de gemeente Cranendonck is de dorpsraad van Maarheeze op zoek naar nog enkele deelnemers voor het buurtpreventieteam, zodat ze komende maand van start kunnen gaan.

De gemeente ondersteunt het initiatief en heeft daarvoor een contactpersoon. Heb je interesse om deel te nemen, stuur dan een e-mail naar t.lemmen@cranendonck.nl of bel Ton Lemmen van de gemeente op 06-57707469.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie