Luister
muziek
2 april 2021 - 11:09
Deel dit artikel:

Overvallers van PLUS Budel-Schoot nog altijd spoorloos

Vermoedelijk vier gemaskerde daders overvielen donderdagavond kort na acht uur de PLUS-supermarkt aan de Parallelweg in Budel-Schoot. Personeel werd onder bedreiging van vuurwapens gedwongen tot afgifte van geld uit de kassa. De vermoedelijke jeugdige (tussen 12 en 18 jaar) overvallers gingen er te voet vandoor richting Hamont en van hen ontbreekt voorlopig elk spoor. De politie is daarom op zoek naar getuigen en informatie.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Harm van Leuken
Advertentie

Ondanks dat er meerdere personeelsleden en nog enkele klanten in de winkel aanwezig waren, sloegen de daders hun slag. De vermoedelijk jonge mannen droegen waarschijnlijk bivakmutsen en waren donker gekleed. Een getuige zag het groepje verdacht rondhangen bij de supermarkt en meldde dat bij de politie. Nagenoeg op hetzelfde moment overvielen zij de winkel.

Ze bedreigden het personeel met vermoedelijke vuurwapens en eisten geld uit de kassa. Daarmee maakten ze zich uit de voeten en in hun vlucht verloren zij in de winkel één van de wapens. Getuigen zagen de daders in de richting van de grens met het Belgische Hamont rennen. Omstanders hebben nog geprobeerd hen tegen te houden, maar dat is niet gelukt. Waar de overvallers uiteindelijk zijn gebleven is onbekend, maar de kans lijkt groot dat zij ook daadwerkelijk de grens zijn over gegaan.

Zoektocht over de grens
Forensisch rechercheurs deden sporenonderzoek in de winkel en de politie startte direct een grote zoekactie. Daarbij werd vanaf het begin goed samengewerkt met de collega’s van de Belgische politie. Bij deze zoektocht is onder andere de politiehelikopter ingezet, die door afspraken met de autoriteiten ook boven Belgisch grondgebied z’n werk kon doen. Op basis van dezelfde afspraken kon de politie ook in België verder op zoek naar de daders. Daarbij kregen zij assistentie van een speurhondengeleider van de Belgische politie. Helaas heeft de uitgebreide zoektocht van enkele uren naar het viertal niet geleid tot aanhoudingen.

Specifieke getuigen
Er zijn al meerdere getuigen gehoord en met andere spreekt de politie later nog uitgebreid. "Maar we zijn ook nog op zoek naar de identiteit van enkele specifieke getuigen", zegt de politie. "Sommige mensen hebben ter plaatse kort met collega’s gesproken, maar van hen hebben wij geen persoonsgegevens. Deze mensen willen we vragen zich opnieuw bij ons te melden. Dat geldt in het bijzonder voor een automobilist die nog achter de daders is aangereden en daarna met een agent heeft gesproken. Wij komen graag nogmaals met u in contact en verzoeken u om ons te bellen."

Bewakingsbeelden
De politie heeft inmiddels de beschikking over diverse bewakingsbeelden en zelfs opnames die door een getuige zijn gemaakt. Maar misschien heb je wel beelden van een bewakingscamera waarop de daders te zien zijn en heb je die nog niet met de politie gedeeld. "Als dat zo is doen we een dringend beroep op u om die beelden alsnog ter beschikking te stellen", aldus de politie.

Voor contact met de recherche in Helmond kun je bellen met het landelijk politienummer 0900-8844 of het tipformulier invullen. Heb je informatie over de daders, maar wil je liever je naam niet zeggen, tip de politie dan via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie