Luister
muziek
8 april 2021 - 16:01
Deel dit artikel:

Woninginbraak in Budel-Dorplein: verdachte op beeld vastgelegd

Hieronder zie je beelden van een verdachte van een woninginbraak aan Het Routje in Budel-Dorplein. De politie is op zoek naar getuigen en mogelijke camerabeelden.

cranendonck24
  / Buurtpreventie Cranendonck
Advertentie

Momenteel is de politie en een slachtoffer van een woninginbraak op zoek naar getuigen die de inbreker mogelijk hebben gezien, of mogelijk camerabeelden hebben waarop de dader duidelijk te zien is. Mocht dat het geval zijn, dan word je dringend verzocht je te melden bij de politie. Bel voor het doorgeven van informatie naar 0900-8844. Ook kun je informatie delen via deze Instagrampagina.

De verdachte is een smalle jongeman, vermoedelijk tussen de 1.70 meter en 1.80 meter lang. Hij wordt geschat tussen de 16 en 20 jaar oud. Hij heeft een tenger postuur en oogt als een slungerig en onzeker type. Hij heeft een smal gezicht en halflange haren. De verdachte droeg een rugzak met een opvallend vak aan de bovenzijde en had een licht Nike-trainingsjack aan en een pet op. Ook droeg de man handschoenen, een mondkapje en lichte capuchon. De persoon lijkt een roker te zijn want op zijn route heeft hij een sigarettenpeuk weggegooid. Hij heeft zijn route naar de bewuste woning deels te voet en deels per fiets afgelegd. Het is onbekend of, en zo ja, waar hij deze fiets gestolen heeft.

Omschrijving inbraak
De verdachte komt op maandag 5 april 2021 (tweede paasdag) om exact 04.30 uur lopend uit de richting van Hamont naar Budel-Schoot. Daar steekt hij vanuit de Pater Ullingsstraat de Grootschoterweg over ter hoogte van de kruising en loopt richting Budel-Dorplein. Vervolgens wordt de man fietsend gezien ter hoogte van Grieks Restaurant Akropolis, rond 04.45 uur. Hij komt aan op het Het Routje om 04.52 uur, rijdt doelgericht naar een woning en breekt vervolgens omstreeks 05.35 uur in bij een garage achter de woning. Opvallend is dat hij daarbij niets weg heeft genomen en al snel weer verdween. Daarna trekt de man buiten de stekker van de wifi uit waardoor beveiligingscamera's offline gingen. Even later om 05.52 uur breekt de man in bij de woning aan Het Routje, via de achterzijde van de woning.

Hij heeft gepoogd meerdere ramen en deuren aan zowel de achter- als voorzijde open te breken, waarbij flinke schade is ontstaan. Bij de tuindeur aan de achterzijde wordt hij afgeschrikt door het alarmsysteem in de woning, even daarvoor al was een stil alarm geactiveerd in de garage. Opvallend is dat er voor zover bekend ook geen goederen uit de woning zijn weggenomen.

De dader lijkt dus al snel gestoord te zijn waarop hij zich uit de voeten maakte. Mogelijk had de man de intentie om een auto uit de garage weg te nemen maar deze was niet aanwezig op dat moment. Waarschijnlijk is de man via het achterliggende bos over een hekwerk geklommen en naar de woning toegegaan. Eerder al, tussen maandag 22 en vrijdag 26 maart, was het prikkeldraad al doorgeknipt, mogelijk om een verkenning te doen. De bewoners waren op het moment van de inbraak niet thuis, alles was vanzelfsprekend afgesloten.

Toename inbraken
Graag alert zijn op verdachte situaties, de inbraken nemen de laatste tijd weer toe in gemeente Cranendonck, stelt Buurtpreventie Cranendonck. Meld verdachte situaties direct via 112.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie