Luister
Live
20 april 2021 - 14:53
Deel dit artikel:

Controles bij 'kwetsbare' opslaglocaties in Budel en Budel-Schoot

Het Dommelstroom Interventie Team (DIT) heeft maandag controles uitgevoerd bij vier opslaglocaties, waaronder in Budel en Budel-Schoot. Criminelen maken graag gebruik van opslaglocaties om zo goederen redelijk anoniem te stallen. Dit maakt verhuurders van deze locaties kwetsbaar.

cranendonck24 / Redactie • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

Behalve controleren en optreden, waar nodig, is ook informatie verstrekt en ging men het gesprek aan om zo de weerbaarheid van eigenaren en verhuurders te vergroten.

Leende
De eigenaar verleende volledige medewerking. Het ging om zeven ruimtes in loods. De eigenaar controleert zelf eens per maand de loods. Er zijn meerdere gasflessen aangetroffen. Geadviseerd is na te kijken of er hier iets over in huurcontract staat; of dit wel of niet mag.

Er bevindt zich een B&B aan de opslagloods. De gemeente gaat het bestemmingsplan bekijken in verband met bewoning B&B en of de muur tussen B&B en de loods brandwerend is afgewerkt.

Budel
De eigenaar verleende alle medewerking en er was goed contact. Hij bezit ongeveer vijftig boxen van verschillende formaten en gaf aan wel eens gebeld te worden door ‘criminelen’ die een hogere prijs willen betalen dan gevraagd wordt. Er is veel vraag naar dit soort opslagboxen.

De gemeente gaat ook hier het bestemmingsplan nakijken.

Er zijn brandblussers aanwezig: nieuwe maar ook oude (van voor 2006). Er is aangeraden deze oude te verwijderen.

Budel-Schoot
Deze locatie was op orde en er is goed medewerking verleend. De eigenaar heeft zelf de sleutels van boxen in beheer en in elke box is een brandblusser aanwezig. Elke maand controleren ze de boxen op drugs en gestolen goederen, geven ze aan.

In enkele boxen was sprake van mogelijke bedrijfsvoering, denk aan metaalbewerking en verkoop van stoffen. De gemeente zoekt dit verder uit. Daarnaast zal het bestemmingsplan worden nagekeken. Het bedrijf bestaat al tien jaar maar heeft nog geen officiële vergunning (dit loopt wel bij gemeente).

Er lagen meerdere gasflessen opgeslagen in verschillende opslagboxen. Dit kan bij inzet van de brandweer gevaar opleveren. Dit is als aandachtspunt meegegeven.

Geldrop
Op deze locatie zijn meerdere gasflessen aangetroffen in opslagboxen. Er mogen vijf gasflessen per gebouw aanwezig zijn. De gasflessen die teveel waren, zijn meteen verplaatst. Er wordt nog een hek geplaatst, zodat niet iedereen op en af kan rijden.

Onder de regie van het Dommelstroom Interventieteam zijn er regelmatig controles bij panden en locaties waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden of niet voldoen aan wet- en regelgeving. Het team kijkt naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving Basisregistratie Personen (BRP), mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtredingen.

Hennep en illegale huisvesting arbeidsmigranten
Dit gebeurde anderhalve week geleden ook in Cranendonck. Aan de Instraat in Budel is toen een hennepkwekerij met zo'n 400 planten aangetroffen. Aan de Groenstraat in Soerendonk zijn misstanden vastgesteld op het gebied van brandveiligheid, bevolkingsadministratie en arbeidsmigranten. Meer daarover lees je HIER.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug