Luister
Live
1 mei 2021 - 11:04
Deel dit artikel:

Wat doen boa's in Cranendonck nou eigenlijk?

De gemeente Cranendonck heeft buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) en toezichthouders. Samen vormen zij het team Toezicht en Handhaving. Het team Toezicht en Handhaving bestaat uit een tweetal vaste boa’s en een tweetal vaste toezichthouders. Het verschil zit ‘m vooral in de bekeuringsbevoegdheid. Daarnaast werken ze met flexibel inzetbare toezichthouders, bijvoorbeeld bij grote evenementen.

cranendonck24 / Gemeente Cranendonck • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

Misschien zie je ze wel eens rijden in een auto met daarop de tekst 'Handhaving gemeente Cranendonck'. De boa’s en toezichthouders houden toezicht op het naleven van de regels in de openbare ruimte. Ze signaleren als er iets niet goed gaat, reageren op meldingen, waarschuwen bijvoorbeeld de politie, spreken mensen aan en corrigeren op gedrag wat niet hoort en ze treden waar nodig verbaliserend op. De boa’s zijn geen politieagenten. Zij hebben wel samen met de politie een belangrijke rol in het bewaken van de openbare orde en het veiligheidsgevoel in onze gemeente.

Rondes door kernen
De boa’s en toezichthouders maken regelmatig hun rondes door alle kernen van de gemeente en bezoeken plekken waar ze regelmatig meldingen van overlast over krijgen. Enkele voorbeelden zijn: checken van het naleven van de coronamaatregelen zoals het dragen van een mondkapje, 1,5 meter afstand houden en niet met teveel mensen op straat of in de winkels. Ook letten ze op eventuele overlast van hangjongeren, de veiligheid op onder andere het station en de visvijver in Maarheeze, zwerf- en drugsafval, gevaarlijk en fout parkeren, de drukte en het gedrag van recreanten bij onder andere de recreatieplas De Hoort. Dit zijn maar enkele aandachtspunten waar de boa’s hun focus op hebben.

Bereikbaarheid
Mocht je de handhavers willen bereiken, dan kan dat via 0495-431100. Let op, dit nummer is niet 24/7 bereikbaar, maar verbindt je overdag rechtstreeks door met de boa’s die op dat moment dienst hebben en/of op straat zijn. Kun je de boa’s niet bereiken of heb je een vraag over de boa’s? Dan kun je het beste bellen naar Patrick Kuckelkorn (eerste contactpersoon) of Renske Coenegracht via 0495-431100 of stuur een e-mail naar info@cranendonck.nl. Bij spoed kun je contact opnemen met de politie via 112.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug