Luister
Live
24 mei 2021 - 16:08
Deel dit artikel:

Autodief crasht maar ontkomt na dollemansrit die start bij Maarheeze

De politie heeft vrijdagavond een achtervolging ingezet op de A2 bij Maarheeze. Daar zagen zij rond 23.00 uur een persoon rijden in een gestolen Toyota Landcruiser. De dief is nog altijd niet aangehouden.

cranendonck24 / Redactie • Beeld - Instagram @politie_max

De achtervolging startte op de rijrichting naar Maastricht. De bestuurder van de gestolen auto negeerde een stopteken en racete ervandoor. Hij nam daarbij 'enorme risico's', zegt politie Max op Instagram. "Hierbij haalde hij over de vluchtstrook in en nam de puntstukken mee bij verschillende afritten. Op de Eindhovenseweg in Weert kwam het voertuig bijna in botsing met een scooterrijder, die ternauwernood kon ontwijken. Alsof dit niet al genoeg was, gaf hij gas bij terwijl de politie van Weert de weg blokkeerde. Gelukkig hebben deze collega's voor hun eigen veiligheid gekozen en hebben het voertuig laten passeren."

Op de Hoogbosweg in Nederweert leek het voertuig een zandweg te nemen, maar dit bleek een grote zanderige akker te zijn. "Een oneerlijke strijd", noemt de politie dit. Zij moesten het hier met hun Mercedes B-Klasse opnemen tegen de Landcruiser. Door de sporen van het vluchtende voertuig te volgen, kon de politie toch de achtervolging doorzetten. Zij zagen dat in de verte het voertuig in een sloot terecht kwam.

Spoorloos
Tijdens de achtervolging waren ondertussen meerdere eenheden aangesloten. Het hele gebied is uitgekamd maar de verdachte heeft kunnen ontkomen. Het voertuig is voor sporenonderzoek in beslag genomen en zal hierna teruggaan naar de rechtmatige eigenaar.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug