Luister
muziek
16 juni 2021 - 06:11
Deel dit artikel:

Buurtpreventieteams Budel en Maarheeze willen uitbreiden

Sinds enkele weken zijn er buurtpreventieteams aanwezig in Budel en Maarheeze. Het buurtpreventieteam Budel laat weten het gevoel van veiligheid bij de inwoners te willen vergroten en de leden hopen de wijken van hun dorp veiliger en leefbaarder te kunnen maken. Om het team draaiende te houden is de buurtpreventie van Budel dringend op zoek naar meer vrijwilligers.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Jos Meusen
Advertentie

Het team loopt wekelijks een patrouilleronde door de wijken waarbij ze steeds een andere wijk aan doen. Ze zijn herkenbaar aan de gele bedrukte hesjes met zaklampen. Ze geven preventietips middels infokaartjes en papieren voetafdrukken wanneer bijvoorbeeld deuren, fietsen of auto's niet zijn afgesloten of als er andere 'inbraakgevoelige situaties' geconstateerd worden.

Ook monitoren zij wie er aanwezig zijn in de wijk en letten ze op diverse vormen van overlast. Zo proberen ze het gevoel van veiligheid bij inwoners te verhogen. Ze staan in nauw contact met de gemeente, handhaving (BOA's) en politie en doen meldingen bij hen van bepaalde situaties. Op deze manier ontstaat een mooie samenwerking en begint het nu al zijn vruchten af te werpen.

Vrijwilligers gezocht
Om het team draaiende te houden is de coördinator van het team, Harm van Leuken, dringend op zoek naar meer vrijwilligers. Buurtpreventie Cranendonck roept inwoners dan ook op zich te melden als ze serieuze interesse hebben om deel te nemen aan het buurtpreventieteam. Je bent van harte welkom om mee te lopen op de data die het jou uitkomen. Heb je vragen of wil je jezelf aanmelden, neem contact op met de coördinator via 06-10383607 of mail Buurtpreventiecranendonck@gmail.com

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie