Luister
Live
13 oktober 2021 - 15:44
Deel dit artikel:

FOTO'S: Brandweer van Maarheeze in actie op open oefenavond

De brandweer van Maarheeze heeft dinsdagavond een open oefenavond bij de kazerne aan de Molenstraat in Maarheeze gehouden. Het publiek is uitgenodigd om een kijkje te komen nemen en de echte brandweermannen én -vrouwen in spé mochten een handje meehelpen.

cranendonck24 / Harm van Leuken

Er werd een incident in scène gezet waarbij een slachtoffer bekneld was komen te zitten in een voertuig na een ongeval, een technische bevrijding dus. Samen met de collega's uit Leende lieten ze het publiek kennismaken met het brandweervak. Er is enthousiast gereageerd en een enkeling wilde wel even het gevoel ervaren als brandweerman. Er was ook ruimte voor een praatje, kregen de aanwezigen alle uitleg en is er geproost op een mooie avond.

Vrijwilligers werven

De brandweer deed dit met een doel: het werven van nieuwe vrijwilligers. Ze komen namelijk nog een aantal vrijwilligers te kort en zijn daarom op zoek naar inwoners uit Maarheeze die het verschil willen maken op momenten dat het eropaan komt. In actie komen tijdens een (woning)brand, een ernstig auto-ongeval, dier in nood, drugsdumping en ga zo maar door. Heb jij interesse of wil je meer informatie over de opleiding, meld je dan bij de brandweer in Maarheeze tijdens een oefenavond of via jouwbrandweer.nl.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug