Luister
Live
1 november 2021 - 14:15
Deel dit artikel:

Winkeldiefstallen, intimidatie en heling door azc'ers in Maarheeze afgelopen weekend

Afgelopen dagen (in het weekend van 29 oktober tot 1 november) zijn er in het centrum van Maarheeze de nodige incidenten geweest. Het betreft winkeldiefstallen, intimidatie en heling van fietsen. Hierbij waren bewoners van het azc Cranendonck betrokken. Dat meldt de gemeente Cranendonck.

cranendonck24 / Redactie • Beeld - Google Streetview

De daders konden veelal worden aangehouden dankzij snel optreden van de winkeliers en de politie. Deze zaken liggen nu bij het Openbaar Ministerie (OM) dat beslist over strafvervolging. Het COA neemt maatregelen tegen de daders en plaatst hen waar mogelijk over naar de HTL (Handhaving en Toezichtlocatie) in Hoogeveen. Daar is een streng regime van kracht. Burgemeester Roland van Kessel heeft in geval van winkeldiestallen gebiedsverboden opgelegd voor het centrum van Maarheeze.

Straatcoaches

Om de overlast in het winkelcentrum van Maarheeze zoveel mogelijk te voorkomen zet het COA de komende weken straatcoaches in. Deze coaches spreken ook Arabisch en spreken potentiële overlastgevers aan. Je kunt ze herkennen aan het logo (zie onderstaande foto) op hun jas en busje. De coaches hebben inmiddels kennisgemaakt met de winkeliers.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug