Luister
Live
9 november 2021 - 15:43
Deel dit artikel:

Vijftien automobilisten op de bon voor sluipverkeer in Maarheeze

De politie heeft dinsdagochtend vijftien bekeuringen uitgeschreven voor sluipverkeer in Maarheeze.

cranendonck24 / Redactie • Beeld - Instagram @politie_cranendonckheezeleende

In de gemeente Cranendonck wordt er van alles gedaan om het sluipverkeer te mijden in Maarheeze. Maar nu de drukte op de snelwegen weer als vanouds lijkt te zijn, wordt daar blijkbaar niet veel waarde aan gehecht door een hoop automobilisten.

Sinds oktober van dit jaar zijn er doseerlichten in Maarheeze en Sterksel in werking getreden. Deze moeten sluipverkeer in deze kernen voorkomen. De doseerlichten staan op de Oranje Nassaulaan, Philipsweg, d’Aasdonken in Maarheeze en de Pastoor Thijssenlaan in Sterksel en zijn gekoppeld aan de systemen van Rijkswaterstaat. Als er files ontstaan op de A2 en het drukker wordt op de wegen rondom de A2, dan gaan de doseerlichten werken. Hiermee worden automobilisten gestimuleerd om op de A2 te blijven rijden.

Flinke vangst

Daarnaast geldt er op verschillende wegen een geslotenverklaring van 07.00 tot 09.00 uur. Automobilisten die in deze periode tóch sluipverkeer vormen, kunnen dus op de bon geslingerd worden. Dinsdagochtend heeft de politie een flinke vangst gedaan met vijftien personen die het er tóch op waagden.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug