Luister
Live
21 januari 2022 - 18:07
Deel dit artikel:

Gemeente klaar met steekpartijen op azc Budel en grijpt in: ‘De maat is vol’

De maat is vol voor gemeente Cranendonck. Ze gaan ingrijpen om de veiligheid te kunnen borgen op azc-terrein.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Harm van Leuken

De gemeente vindt dat de situatie op het azc zodanig uit de hand is gelopen dat de veiligheid voor bewoners en medewerkers niet langer gegarandeerd kan worden. Ook de politie ondervindt problemen bij het optreden op het terrein van het azc. “Dat wordt nog eens onderstreept door een reeks van incidenten, van kleinere aard tot ernstige geweldsmisdrijven. De burgemeester vindt dat de maat vol en niet langer acceptabel is. Er moet worden ingegrepen”, zegt de gemeente.

COA dwingen tot actie

Die mening wordt gedeeld door de Commissaris van de Koning Noord-Brabant. Inmiddels heeft de staatssecretaris spoedoverleg toegezegd. De burgemeester laat inmiddels de juridische mogelijkheden in kaart brengen om het COA te dwingen de veiligheid op het azc te borgen en zal niet aarzelen daartoe noodzakelijke stappen te zetten.

Incidenten op donderdag

De incidenten op het asielzoekerscentrum blijven zich opstapelen. Ook deze week vonden er meerdere plaats. Donderdagmiddag kwam er een melding van een steekpartij. Uiteindelijk is niet aangetoond dat deze ook daadwerkelijk heeft plaatsgevonden, maar er is wel gevochten.
Donderdagavond vond er wél een steekpartij plaats. Daarbij raakte twee personen ernstig gewond. Ook meldde de politie dat er drie broers zijn aangehouden, van 18 en 15 jaar oud.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug