Luister
muziek
14 februari 2022 - 17:50
Deel dit artikel:

Gebied rond azc Budel blijft nog een maand langer veiligheidsrisicogebied

Op 15 februari loopt de werking van de noodverordening en het veiligheidsrisicogebied rond het asielzoekerscentrum (azc) in Budel af. Maandagochtend is in de driehoek (burgemeester, politie en officier van justitie) besloten de instelling van het veiligheidsrisicogebied te verlengen met een maand.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Harm van Leuken
Advertentie

Die loopt dan af op 15 maart 2022 om 23.59 uur. Met het verlengen van de werking van het veiligheidsrisicogebied blijft ook de bevoegdheid van het Openbaar Ministerie van kracht, om de politie opdracht te kunnen geven om preventief te fouilleren in het veiligheidsrisicogebied.

Volle aandacht

"De situatie van overlast en criminaliteit in het azc vraagt nog steeds de volle aandacht", zegt gemeente Cranendonck. In maart is hierover opnieuw overleg met de staatssecretaris van Asiel en Migratie (Eric van der Burg), het COA en de commissaris van de Koning, Ina Adema.

Steekpartij zondagavond

Zondagavond was het nogmaals raak op het azc. Een 24-jarige man werd daar na een vechtpartij in zijn been gestoken. Hij is voor medische behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Een 19-jarige man is aangehouden. Hij wordt naar het politiebureau overgebracht voor verder onderzoek.

Preventief fouilleren

Ook wordt er nu regelmatig preventief gefouilleerd rondom het azc, bij visvijver 't Tipke en het station in Maarheeze. Afgelopen woensdag leidde dat tot drie aanhoudingen. Een week daarvoor zijn ook drie personen aangehouden na het preventief fouilleren. Bij de controle is een geprepareerde tas met gelabelde kleding en enkele goederen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig waren. Eén persoon had een zakmes bij zich, dat niet is toegestaan volgens de noodverordening.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie