Luister
Live
9 mei 2022 - 14:44
Deel dit artikel:

Gemeente reageert op aanrandingen door asielzoeker in Maarheeze: ‘We doen er alles aan’

Burgemeester Roland van Kessel heeft namens de gemeente Cranendonck met afschuw kennis genomen van het bericht dat er in Maarheeze afgelopen vrijdag twee vrouwen zijn aangerand. Dit is door een bewoner van het azc in Budel gebeurd.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Google Streetview

De betreffende bewoner zit op dit moment in hechtenis, in afwachting van een besluit van de officier van justitie om al dan niet tot vervolging over te gaan. Als hij uit hechtenis zou worden ontslagen, dan wordt hij daarna overgebracht naar de HTL (Handhavings- en ToezichtLocatie), een speciale locatie in Hoogeveen met beperkende verblijfsmaatregelen. Hij zal niet meer terugkeren naar het azc in Budel.

Incidenten voorkomen

“Voor zover het binnen onze macht ligt, doen wij er alles aan om incidenten te voorkomen”, zegt gemeente Cranendonck in een verklaring.

Meerdere vrouwen aangerand

In Maarheeze zijn vrijdag meerdere vrouwen aangerand. Dit gebeurde in en rondom een supermarkt aan de Smits van Oyenlaan. Een 27-jarige inwoner van Budel kon hierop direct worden aangehouden. Dit blijkt een inwoner van het asielzoekerscentrum te zijn.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug