Luister
Live
3 juni 2022 - 09:46
Deel dit artikel:

Beeld bij gemeentehuis in Budel vernield, gemeente doet aangifte

Het beeld voor het gemeentehuis in Budel is vernield. De gemeente heeft inmiddels aangifte gedaan en kijkt naar de optie om het te repareren.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Gemeente Cranendonck

Het gaat om een beeld dat de gemeente Cranendonck als afscheidscadeau heeft gekregen bij het vertrek van de Duitse militairen in de voormalige Nassau-Dietzkazerne in Budel. Het betreft een grijze sokkel met patina-zwart natuurstenen platen, met daarop twee bronzen figuren die elkaar symbolisch omarmen (in vriendschap verbonden). Op de sokkel zijn twee vergulden plaatjes waarop de namen 'Deutschland' en 'Nederland'.

Camerabeelden

"Wij vermoeden dat dit is vernield in het afgelopen weekend. Maandagochtend 30 mei is het opgemerkt", zegt gemeente Cranendonck als antwoord op vragen van Cranendonck24. Er is verder niets meegenomen van het beeld. Volgens de gemeente zijn er geen camerabeelden van de vernieling. Er is inmiddels aangifte gedaan.

Reparatie

De los geraakte onderdelen (één natuurstenen plaat en de beeldjes) zijn opgeborgen. "De gemeente heeft inmiddels een offerte opgevraagd en beziet (in afstemming met de verzekering) of het monument gerepareerd gaat worden", aldus de gemeente zelf.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug