Luister
Live
24 augustus 2022 - 17:26
Deel dit artikel:

Drugspand in Budel drie maanden op slot

Burgemeester Roland van Kessel van de gemeente Cranendonck heeft besloten om een woning aan de Dokter Kuyperstraat in Budel tijdelijk te sluiten. De politie heeft daar drugs aangetroffen op 21 juli 2022.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

De woning en het bijbehorende erf aan de Dokter Kuyperstraat in Budel zijn op 24 augustus 2022 gesloten tot 24 november van dit jaar. Tot die tijd is het verboden om het perceel en de woning te betreden. Met deze sluiting wil de gemeente Cranendonck een einde maken aan druggerelateerde activiteiten op deze locatie.

Wet Damocles

De sluitingen vinden plaats op basis van artikel 13b van de Opiumwet en vastgesteld gemeentelijk beleid. Artikel 13b van de Opiumwet, ook wel bekend als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten.

Meld drugsoverlast

Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. Gemeente Cranendonck en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. Hulp van inwoners is hierbij onmisbaar. Ervaar je drugsoverlast of heb je een vermoeden van drugsgerelateerde criminaliteit, neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt meldingen door naar de politie.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug