Luister
muziek
22 februari 2023 - 15:20
Deel dit artikel:

Vrachtwagen rijdt huis binnen in Maarheeze, chauffeur bevrijd uit cabine

Een vrachtwagencombinatie is woensdagmiddag een huis binnengereden op de Stationsstraat in Maarheeze. De chauffeur zat bekneld in zijn cabine en is bevrijd door de brandweer en ambulancepersoneel. Hij is daarbij gewond geraakt. De schade aan het huis is groot en moet gestabiliseerd worden.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Rico Vogels
Advertentie

De bewoners van het huis zijn niet gewond geraakt. Hoe het ongeval kon gebeuren, is nog niet bekend. De brandweer is met meerdere wagens aanwezig. De vrachtwagen staat met de oplegger deels over de voortuin van de buren.

Specialistisch team om chauffeur te bevrijden

De brandweer is een tijdje bezig geweest om de chauffeur van de vrachtwagen te bevrijden. Hiervoor is een team Specialistisch Technische Hulpverlening opgeroepen en naar Maarheeze gekomen. Deze brachten specialistisch gereedschap en expertise om de chauffeur veilig te kunnen bevrijden. Uiteindelijk heeft de brandweer samen met de ambulancedienst de bestuurder kunnen bevrijden. Ook een traumahelikopter is opgeroepen.

Noodstabilisatie is nodig

De specialistische teams van de technische hulpverlening komen nog ter plaatse naar Maarheeze voor een noodstabilisatie van de woning. De Stationsstraat in Maarheeze is voorlopig (deels) afgesloten.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug