Luister
muziek
11 maart 2023 - 05:52
Deel dit artikel:

Infomiddag over cybercriminaliteit in Maarheeze trekt 100 bezoekers

Dat dit onderwerp een grote groep mensen aan zou spreken hadden ze wel gedacht. “Maar dat de opkomst zó groot zou zijn, overtrof ook onze verwachtingen”, zegt sociaal makelaar Marina Bukkems na de informatiemiddag over cybercriminaliteit.

cranendonck24
  / Redactie
Advertentie

Een kleine honderd geïnteresseerden hebben aandachtig geluisterd naar de informatie van wijkagent Rob van Bommel en zijn collega David van Eijk, waarbij volop tips en adviezen gegeven werden. Er was zeker ook ruimte om vragen te stellen, waar dan ook goed gebruik van werd gemaakt.

“We hopen dat we de aanwezigen bewust hebben kunnen maken van wat je zoal kan doen; zoals bijvoorbeeld een goed antivirusprogramma op je pc installeren of hoe je het e-mailadres van een onbekende afzender kunt checken”, zegt Bukkems.

Er werd ook aandacht besteed aan wat je vooral niet moet doen. Een bank zal bijvoorbeeld nooit om je pincode vragen en nooit een medewerker langs sturen om je bankpas op te halen. Weet dus wanneer om deze zaken gevraagd wordt je te maken hebt met een oplichter en verbreek direct de verbinding.

Bukkems: “Wat we in ieder geval hopen te hebben bereikt is dat er op een moment van een ‘niet-pluisgevoel’ ergens een belletje gaat rinkelen en men hulp in gaat schakelen van iemand die men vertrouwt. Dan heeft deze middag in onze ogen het doel bereikt.”

Ze wil de wijkagent Rob van Bommel en zijn collega David van Eijk dan ook heel hartelijk bedanken voor deze informatieve middag en alle aanwezigen bedanken voor de komst.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie