Luister
muziek
15 maart 2023 - 12:21
Deel dit artikel:

23 zwaar verwaarloosde katten gered uit vervuild huis in Cranendonck

Er zijn vorige week 23 verwaarloosde katten gered uit een vervuild huis in Cranendonck. De katten, van het ras Maine Coons, zijn naar de opvang gebracht.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming
Advertentie

Het is niet bekendgemaakt in welk dorp van gemeente Cranendonck de katten zaten. De diertjes zaten tijdens een controle in hun eigen ontlasting. Hun vacht was vervilt en tandvlees was ontstoken. De eengezinswoning waarin de katten zaten was ernstig vervuild, zo meldt de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID). Er hing ook een penetrante ammoniaklucht, die waarschijnlijk is veroorzaakt door de ontlasting van de katten.

De dieren zijn ondergebracht op een geheime plek. Alle kosten voor het transport, onderdak en (medische) verzorging worden verhaald op de eigenares. Pas als de katten weer helemaal gezond zijn, alle kosten zijn betaald en het huis weer schoon en op orde is, keren de dieren mogelijk terug. Daar heeft de eigenaresse enkele weken de tijd voor. Als de vrouw dat niet voor elkaar krijgt, dan wordt er een nieuw huis voor de katten gezocht.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie