Luister
muziek
12 april 2023 - 16:58
Deel dit artikel:

Politie vermoedt mensenhandel na ontdekking van hennepkwekerij in Gastel

De politie vermoedt dat er sprake is van mensenhandel en uitbuiting in de woning aan het Vennenhof in Gastel, waar zondag een grote hennepkwekerij is opgedoekt. Volgens de wijkagent leefden de bewoners in 'erbarmelijke omstandigheden'.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Instagram @wijkagent_azc_budel
Advertentie

Op zondag 9 april is er door de politie een grote hennepkwekerij aangetroffen op de Vennenhof te Gastel. Op de de bovenverdieping waren vrijwel alle ruimtes ingericht als hennepkwekerij. Eén kleine ruimte op de eerste verdieping werd gebruikt als slaapkamer voor vier volwassenen en een baby.

Niet uit vrije wil

In de woning is door de politie vier personen aangehouden en ingesloten voor onderzoek. "Uit alle feiten en omstandigheden, en de gevaarlijke en erbarmelijke omstandigheden waar deze personen in verbleven, is het vermoeden dat deze mensen hier niet uit vrije wil waren", zegt wijkagent Max Lenting. "In dergelijke situaties spreken we van mensenhandel en uitbuiting."

'Zegt u het maar'

Tijdens het strafrechtelijk onderzoek zal ook de vreemdelingenpolitie zich inzetten in verband met deze signalen. Lenting zegt verder: "Zegt u het maar. Zijn deze mensen verdachte van het kweken van softdrugs of slachtoffer van mensenhandel?"

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie