Luister
Live
2 september 2022 - 09:01
Deel dit artikel:

Brandweer: 'Komende dagen nog kans op geur- en rookoverlast in Cranendonck'

In de Mariapeel is een grote natuurbrand geweest. De brandweer is nog steeds aan het nablussen. Door de variatie in windsterkte en windrichting kan er in een wijde omgeving van de brand op dit moment en waarschijnlijk ook de komende dagen nog sprake zijn van geur- en rookoverlast.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Rico Vogels

Ook in Cranendonck kunnen we volgens de veiligheidsregio en gemeenten geur- en rookhinder ervaren. De brandweer verricht continu metingen in het gebied en de omliggende regio. Hieruit blijkt dat de concentraties gevaarlijke stoffen laag zijn. Er is dus geen sprake van een gevaar voor de volksgezondheid. Ook de komende dagen blijft de brandweer metingen verrichten. "Ervaar je toch hinder van geur of rook, sluit dan ramen en deuren en zet je ventilatie uit", zo adviseert de brandweer.

Extra alert

Doordat het al langere tijd droog is, is de kans op een natuurbrand nu groter. Een natuurbrand kan zich in droge periodes snel en onvoorspelbaar ontwikkelen, zeker bij harde wind. "Terreineigenaren, natuurbeheerders en hulpdiensten zijn in deze periode extra alert, maar vragen ook jouw medewerking om natuurbrand te voorkomen of te beperken", zeggen de brandweer en gemeenten. Gooi geen peuken uit het raam van de auto of in de natuur. Ben voorzichtig met open vuur. Wees alert en bel 112 bij verdachte situaties.

40 hectare natuur verwoest

De brand in natuurgebied De Peel heeft er voor gezorgd dat er inmiddels al 40 hectare aan natuur is verwoest.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug