Luister
muziek
28 maart 2024 - 15:44
Deel dit artikel:

Van der Steen Elektrotechniek trots op hun historie en nodigt je uit: 'Word deel van ons verhaal'

Bij Van Der Steen Elektrotechniek in Budel zijn ze buitengewoon trots op de rijke geschiedenis die zich uitstrekt over bijna een eeuw van innovatie, groei en familietraditie. Op 13 april 2024 opent Van der Steen de deuren van hun nieuwe pand om een kijkje achter de schermen te geven én het glas te heffen op dit nieuwe hoofdstuk. Iedereen is welkom.

cranendonck24
  / Betaalde content
Advertentie

Heb je ooit stilgestaan bij het verhaal achter de schakelaar die je omzet of de lamp die je aandoet? Achter elke eenvoudige handeling ligt een wereld van geschiedenis, innovatie, en passie. Dit is het verhaal van Van Der Steen Elektrotechniek, een bedrijf dat niet alleen licht brengt in onze huizen, maar ook een rijke traditie van vakmanschap en vooruitgang met zich meedraagt.

Een blik op de tijdlijn van Van der Steen onthult een indrukwekkend pad van een bescheiden begin tot een toonaangevende speler in de elektrotechniek.

1930

Het was medio 1930 toen de elektra in Budel werd geïntroduceerd. Leo werkte eerst voor PNEM en later begon hij als zelfstandig ondernemer.

In 1932 legden Leo Van Der Steen en Anna Jacobs in Budel de fundamenten van wat vandaag een bastion van elektrotechnische expertise is. Hun bescheiden begin, in de smederij van Jacobs, markeerde de start van een reis gekenmerkt door doorzettingsvermogen en visionaire ambities. Later kwam de opening van de winkel en installatiebedrijf – gericht op elektrische installaties en huishoudelijke artikelen en rijwielen aan de Dr. A. Mathijsenstraat 5 in Budel. Door de jaren heen, tegen de achtergrond van een snel veranderende wereld, bleef één ding constant: hun toewijding aan kwaliteit en innovatie.

1950-1960

Medio 1950-1960 kwam er een uitbreiding van het aanbod met verlichting, maar werd er afscheid genomen van de rijwielen. Bèr en Thieu (tweede generatie) treden toe tot het bedrijf.

Ber en Nelly zijn meegegaan in de tijd dat er veel elektrische apparaten en verlichting opkwamen. De winkel heeft in die tijd volgestaan met wasmachines, verlichting en elektrotechnische materialen.

1985

In 1985 was de overname door Leo van der Steen (derde generatie). Leo en Jeannette hebben de winkel eerst flink gemoderniseerd en uitgebreid. Het bedrijf onderging in 1997 een grote verbouwing, opende een nieuwe ingang aan de Kapelstraat en legde zo de basis voor verdere groei.

2005

In 2005 werd er een grote stap gezet, toen er afscheid werd genomen van de winkel. Daarmee verschuift de focus volledig naar de elektrotechnische installaties.

2007

Een logische stap daarop was de verhuizing in 2007 naar ’t Inne 9A op het bedrijventerrein de Meemortel. Hiermee vestigde het bedrijf zich nog steviger als een toonaangevende speler in de elektrotechniek. Met deze groei ging de uitbreiding van het team naar ongeveer acht werknemers.

2010

De traditie van familie en vooruitgang zette zich voort toen in 2010 Barry van der Steen (vierde generatie), het roer overnam. Onder zijn leiding bleef het bedrijf ontwikkelen, steeds gericht op de toekomst, zonder de waarden van het verleden uit het oog te verliezen.

Deze overdracht ging nauwkeurig gepland. Heel goed advies gekregen op het juridisch en financieel gebied, maar zeker ook werd de familiaire relatie in het oog gehouden.

Barry gaf het bedrijf een nieuwe draai

Barry heeft de afdeling Van der Steen Inspectie en Beheer opgericht in 2016. "We zijn hierin volledig gespecialiseerd in het inspecteren en beheren van elektrotechnische installaties. Dit wordt op het hoogste niveau uitgevoerd. Daarmede mogen we inspecties uitvoeren voor onder andere de overheid en verzekeraars", vertelt Barry van der Steen.

Tevens is er een nieuw logo met huisstijl ingevoerd. Het bedrijf is begonnen met zelf tekenen en calculeren. Ook werd er vrij snel een nieuw ERP-systeem toegevoegd. Dit systeem heeft er uiteindelijk voor gezorgd om verder te kunnen ontwikkelen en digitaliseren. Daarom kon er worden overgegaan naar digitaal plannen, digitale projectadministratie, digitale werkbonnen. Dit is allemaal aan elkaar gekoppeld. Onlangs is het volledige magazijn voorzien van QR-codes en kunnen alle artikelen worden gescand met de app of handscanner. Net zoals bij de supermarkt.

In 2022 heeft de viering van het 90-jarig jubileum plaatsgevonden. Het leggen van het fundament voor verdere groei richting het 100-jarig bestaan in 2032.

Uiteindelijk werd het pand op 't Inne te klein en werden er nieuwbouwplannen gemaakt.

2023: Opening van nieuw bedrijfspand

In 2023 vierde Van der Steen een mijlpaal met de opening van hun nieuwe bedrijfspand aan de Geuzendijk 84 in Budel. Een symbolische brug naar de toekomst, terwijl het team groeide naar ongeveer 25 toegewijde professionals. "Dit pand staat niet alleen voor onze groei; het vertegenwoordigt onze toewijding aan innovatie, duurzaamheid en de gemeenschap die we al bijna een eeuw dienen", aldus Barry van der Steen.

Na de verhuizing zijn ze nu verder aan het bouwen aan hun hechte team van medewerkers. Zo hebben ze dit verwerkt in de kernwaardes :

  • 1. We zijn oplossingsgericht
  • 2. We zijn daadkrachtig
  • 3. We zijn netjes en gestructureerd
  • 4. We zijn familiair

Van der Steen is klaar voor een nieuwe fase. Barry: "Het nieuwe pand geeft ons de uitstraling die we willen zijn: betrouwbaar, vertrouwd en modern. We passen hiermee weer helemaal in de tijd van nu. Een duurzaam pand, doorgroeimogelijkheden, rust en ruimte. Fijne werkplekken en vanuit dit hart van de organisatie kunnen we onze klanten bedienen in allerhande elektrotechnische vraagstukken. Zoals van ouds vertrouwd maar ook vernieuwend."

Glas heffen op 13 april 2024

Nu, terwijl ze zich klaarmaken om op 13 april 2024 het glas te heffen in viering van dit nieuwe hoofdstuk, nodigen ze jou uit om deel te zijn van hun verhaal. "Tijdens de open dag nemen we u mee in de geschiedenis van Van der Steen Elektrotechniek en kijken we vooruit op de toekomst. We laten u de nieuwste technieken zien en nemen we u mee naar onze projecten. Ook is er voor de kinderen van alles georganiseerd. Dus wees welkom op 13 april tussen 11.00 en 16.00 uur", besluit Barry van der Steen.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie