Luister
muziek
10 april 2024 - 21:16
Deel dit artikel:

Niet weg te denken uit Budel, bakkerskoppel De Jong: ‘We bieden hoge kwaliteit’

We nemen een kijkje bij De Jong, De Echte Bakker in Budel. Al sinds 2010 komen er tal van mensen uit de regio over de vloer voor onder meer de lekkere broden. Inmiddels is ondernemerskoppel Angela en William de Jong actief met drie winkels in de regio.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Harm van Leuken
Advertentie

Oorspronkelijk komen Angela en William de Jong uit Dongen, maar in 2010 kwamen ze naar Budel. Hier begonnen ze hun eigen zaak, ze namen Bakkerij Feijen over. Vorig jaar verhuisden ze naar een nieuwe locatie, aan de Deken van Baarsstraat. “We groeiden uit onze voegen op de vorige locatie”, legt Angela uit. Op de nieuwe plek zit de winkel gevestigd. Het brood wordt op het industrieterrein gebakken.

Lunchen in centrum van Budel

Ook nieuw: je kunt voortaan lunchen bij De Jong, De Echte Bakker in Budel. “Daar wordt veel gebruik van gemaakt”, vertelt Angela. “Dat kon op de vorige locatie niet. Deze locatie leent zich ervoor. Het is iets wat ik altijd graag wilde, maar dat moest maar net kunnen met de locatie.”

De Jong heeft naam gemaakt als bakker in Budel. De titel ‘De Echte Bakker’ dragen ze niet zomaar. Angela vertelt dat ze volledig zelfstandig eigenaar zijn. “Voor ‘De Echte Bakker’ moet je aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Daarvoor zijn er ieder jaar testen. Hoe beter je het doet, hoe hoger dat je eindigt in de ranking. Wij zitten rond de 20 van de 200 bakkerijen ongeveer. Toen we Feijen overnamen, zaten we op degradatie en liepen we het risico de titel kwijt te raken. Maar door de kwaliteit die we bieden, hebben we de titel mogen behouden.”

Ook actief in Budel-Schoot en Weert

Niet voor niets hebben ze 1500 wekelijkse klanten, alleen al in Budel. Daarnaast zijn ze actief met winkels in Budel-Schoot en Weert. “In Weert zitten we nog geen jaar, pas sinds juli 2023. We kwamen via-via met de vorige eigenaars van die bakkerij in contact en ze vroegen of we het over wilden nemen. William dacht meteen: waarom niet? Doen we er ook nog even bij”, zegt Angela met een lach. Daardoor runt het ondernemerskoppel nu drie locaties in de regio.

Openingstijden De Jong, De Echte Bakker Budel

De Jong, De Echte Bakker in Budel is maandag tot en met zaterdag geopend. Iedere dag van 08.00 tot 18.00 uur, op zaterdag alleen van 07.30 tot 15.00 uur. Wil je komen lunchen? “Mensen kunnen gewoon binnenkomen, ze hoeven niet te reserveren.”

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie