Luister
Live
21 februari 2022 - 16:03
Deel dit artikel:

Uniek: Heiknuuters presenteren prinses en markiezin: 'Nooit had ik dit verwacht'

Tijdens het Prinsenbal van KS De Heiknuuters in De Schakel zijn zaterdag de nieuwe prinses en markiezin, jeugdprinses en adjudanten voorgesteld. Dit jaar gaat prinses Vanessa voorop in Budel-Dorplein.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - KS De Heiknuuters

De nieuwe prinses stelt zich voor. Ze is 41 jaar. Samen met haar man Mark en twee dochters, Kyara en Kaylee, woont op de Stationsweg in Budel-Dorplein en ze werkt bij Airflow in Budel. "Normaal is carnaval voor mij een tijd die in het teken staat van schminken en de hangtafelcompetitie, maar dat staat dit jaar even op een lager pitje", vertelt ze. "Een aantal jaar wordt er al tegen mij gezegd: "Ooh, volgend jaar worden jij en Mark zeker het nieuwe prinsenpaar?" Hierop kreeg iedereen hetzelfde standaard antwoord: “Nou, je hebt meer kans dat Renske en ik prinsessenpaar worden dan een van ons ooit prinsenpaar." Heel eerlijk gezegd dacht ik toch dat dit nooit zou gebeuren."

De vraag

Maar op een mooie zonnige dag in mei 2020 kreeg ze een enigszins aarzelende Renske aan de telefoon met de mededeling dat Jos Scheffers gebeld had. "Vervolgens had ik echt niet in de gaten waar het over ging, maar wachtte rustig op de rest van het verhaal. Ik verwachte namelijk dat het iets te maken had met de carnavalskrant die Renske elk jaar in elkaar zet. Nooit had ik verwacht dat het een telefoontje was met de vraag of dat wij het prinsessenpaar van de Heiknuuters wilden zijn."

Leus

Een week later zaten ze met hun mannen om de tafel zij waren heel unaniem hierin: 'dit is een kans die jullie moeten aangrijpen'. Zo ging het van start. "Nu hebben we goede hoop dat carnaval 2022 echt ons jaar gaat zijn en dat we hopelijk zonder al te veel coronastress met z’n allen feest kunnen vieren in onze mooie feesttent." Ze gaan het seizoen in met de leus: "Mej dees vröllie vurrop, zette wej de tent op zienne kop!"

Eigen carnavalskrant maken

We knopen ook een gesprek aan met Renske, die markiezin is dit jaar. "Samen met mijn man Franco en twee dochters, jeugdadjudant Silke en Nina, woon ik aan de Stationsweg in Budel-Schoot. Ik werk parttime als etaleur bij de Bijenkorf in Maastricht. Daarnaast houd ik me bezig met de administratie van Sebu Tegelwerken en heb ik nog een eigen bedrijfje in grafische vormgeving, Rens-x-ontwerp. Dit laatste is vooral een hobby, omdat ik het leuk vind om mooie dingen te maken, waar mensen blij van worden. Zo mag ik dan ook alweer voor de negende keer de carnavalskrant van de Heiknuuters maken. Hoe bijzonder is dat? Je eigen carnavalskrant maken."

Carnaval is voor haar een feest waar even niks moet, je zorgen aan de kant kunt zetten en samen een mooi feestje mag bouwen. "Ik heb er dan ook superveel zin in om samen met prinses Vanessa, onze adjudanten Esmee en Yony, jeugdprinses Senna, jeugdadjudanten Quint, Kaylee en Silke een geweldig mooi feest te vieren.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug