Luister
Live
24 februari 2022 - 15:49
Deel dit artikel:

'Waarom ook collecte in jeugdoptocht?' Buulder Buk licht het toe

Op zaterdag 26 februari trekt er een optocht door de Budelse straten. Er zal hierbij ook een collecte plaatsvinden. CV Buulder Buk, de organisator van de optocht, licht graag toe waarom die collecte er is.

cranendonck24
  / Redactie

Ze zeggen: "Optochten horen bij carnaval en het goede gevoel van carnaval. Een optocht is ook een activiteit waarbij jong en oud samen kan genieten van het juiste carnavalsgevoel. Het mag echter ook duidelijk zijn dat met de organisatie van een optocht ook kosten samenhangen. Kosten om het een en ander te organiseren, de veiligheidsmaatregelen te betalen die nodig zijn, de prijzenpot moet goed gevuld zijn en als het even kan willen we de kinderen ook nog een snoepzakje kunnen geven. Als Buulder Buk doen we er alles aan om dit te kunnen bekostigen. Om de prijzenpot, ook voor een jeugdoptocht, naar een mooie niveau te tillen krijgen we bij de grote optocht jaarlijks ondersteuning van de optochtbezoekers. Zij geven gul in de collecte die we houden."

De jeugdoptocht van Buulder Buk vindt komende zaterdag plaats en vertrekt om 14.11 uur. Aansluitend vindt er een prijsuitreiking plaats.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug