Luister
muziek
14 juli 2021 - 13:57
Deel dit artikel:

Aantal besmettingen in week tijd verzesvoudigd in Cranendonck

Het aantal positieve coronatests is afgelopen week in bijna alle Nederlandse gemeenten toegenomen. Ook in Cranendonck is het erg hard gegaan. Het aantal is afgelopen zeven dagen verzesvoudigd. Het aantal ziekenhuisopnamen blijft daarentegen laag.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM. Landelijk steeg het aantal bevestigde coronabesmettingen afgelopen week met 500 procent. Afgelopen week zijn circa 52.000 positieve tests gemeld, tegen ruim 8500 een week eerder.
De afgelopen dagen neemt het aantal coronabesmettingen wel weer licht af. Vandaag worden 7888 positieve tests gemeld; zaterdag waren dat er nog meer dan 10.000.

Ook in gemeente Cranendonck is het aantal besmettingen erg hard gestegen. Vorige week werden er in totaal zeven positieve coronatests vastgesteld. In de afgelopen zeven dagen waren dat er maar liefst 43. Dat is een stijging van 514 procent en daardoor meer dan een verzesvoudiging.

Ziekenhuisbezetting
In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er liggen nu in heel Nederland 204 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 75 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).
Ook in Cranendonck zien we geen stijging in het aantal ziekenhuisopnamen door corona uit onze dorpen. Dat aantal staat al lange tijd op nul. De stijging van het aantal coronabesmettingen heeft dus (vooralsnog) geen effect op het vullen van de IC's.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie