Luister
muziek
28 juli 2021 - 05:58
Deel dit artikel:

Kermissen Budel en Gastel gaan door zonder horeca-activiteiten

De kermissen in Budel en Gastel gaan dit jaar in aangepaste vorm door. Dat heeft gemeente Cranendonck bekendgemaakt. Zowel de kermis in Budel als in Gastel vinden plaats op een afgesloten terrein.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Harm van Leuken
Advertentie

Dit betekent dat de kermis in Budel op de evenementenlocatie aan de Poelderstraat zal zijn, op een afgesloten terrein met looproutes. Ook de kermis van Gastel op het Sint Cornelisplein wordt omheind met vaste looproute. Het college heeft hierover gesproken met alle betrokkenen en besloten om de kermis op deze wijze te organiseren, passend binnen de coronamaatregelen, zoals de anderhalve meter afstand, die nog steeds gelden.

Uit de evaluatie van de kermis in Budel-Schoot is gebleken dat het organiseren van een kermis op een afgesloten terrein een passende oplossing is voor vertier in de vakantieperiode in coronatijd. Om zekerheid en perspectief te bieden aan de kermisliefhebbers en -exploitanten is besloten ook de kermis in Budel en Gastel eenmalig op een afgesloten terrein zonder horeca-activiteiten te organiseren.

Budel

Uit eerdere gesprekken met onder andere horecaondernemers in Budel is gebleken dat ze erg graag onderdeel zijn van een traditionele kermis in het centrum maar dat dit met de anderhalvemeterregel niet haalbaar en mogelijk is. Door dit jaar te kiezen voor een aparte familiekermis op het evenemententerrein kunnen de ondernemers in en bezoekers van het centrum maximaal gebruikmaken van de mogelijkheden zoals zomerterrassen. De kermisliefhebbers en -exploitanten kunnen genieten van een prachtige kermis. Om aan de coronamaatregelen te kunnen blijven voldoen is het van belang om grote drukte te voorkomen. Daarom is besloten dat er in de week van de kermis geen extra activiteiten (zoals podia en optredens) georganiseerd mogen worden.

Besluit

Eventuele versoepelingen in de coronamaatregelen half augustus brengen geen (grote) veranderingen meer in het collegebesluit omdat er dan onvoldoende tijd is voor de voorbereidingen. Het college vindt het jammer dat de kermissen niet op traditionele wijze kunnen doorgaan, maar is blij dat op deze manier tóch een familiekermis georganiseerd wordt. Ze heet de kermisexploitanten van harte welkom in Budel en Gastel en wenst iedereen alvast een fijne kermis toe.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie