Luister
muziek
11 september 2021 - 15:48
Deel dit artikel:

Dit is de vaccinatiegraad in Cranendonck

Het RIVM heeft voor het eerst gedetailleerde vaccinatiecijfers bekendgemaakt sinds de start van de vaccinatiecampagne. We werpen dus ook een blik op de vaccinatiegraad in gemeente Cranendonck.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

In onze gemeente heeft van de volwassenen 89 procent één injectie gehad en 75 procent is al volledig gevaccineerd. In de leeftijd 12-17 is 61 procent deels ingeënt en 46 procent volledig. De vaccinatiegraad van alle 12-plussers ligt daarmee op 87 procent voor één injectie en die van twee injecties op 73 procent.

Cijfers rest van Nederland

Er zijn grote verschillen tussen gemeenten onderling: 93 procent van de inwoners op Schiermonnikoog is gevaccineerd tegenover 23 procent in Urk. Gemiddeld gezien is 85 procent van de volwassenen deels gevaccineerd en 77 procent is volledig gevaccineerd. Het kan zo zijn dat er prikken kunnen ontbreken door bijvoorbeeld geen goede registratie door de huisarts. Daarnaast zijn er gevaccineerden die maar één prik nodig hadden wegens een eerdere coronabesmetting. Zij ontbreken in het overzicht met volledig gevaccineerden.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie