Luister
muziek
15 november 2021 - 11:12
Deel dit artikel:

CV Buulder Buk presenteert met tweeling twee boerenbruidsparen

Met een jaartal vol tweeën vond CV Buulder Buk het een mooi moment om een tweeling uit te nodigen om de boerenbruidsparen te zijn dit carnavalsseizoen. Esther en Steffy Beerten vormen dat als bruiden samen met Bas Beerten en Teun Gerlings.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Michel Achten
Advertentie

De voorbije weken werd er een tipje opgelicht van de boerenbruidssluier. "Met een bijzonder jaartal vol met de ene twee na de andere twee was het een jaar bij uitstek om eens een tweeling te vragen", stelt de carnavalsvereniging. Daar stonden ze op donderdagavond op het podium bij Ut Get Beginne; Esther en Steffy Beerten. Het zijn dochters van Pier van Janus van Pier Berten en Gerda van Toontje van Tinuske Bax uit de Buulderbosch. Carnaval moet bij deze meiden wel in het bloed zitten, want deze tweeling vierde de elfde van elfde ook hun 25e verjaardag. Precies elf jaar geleden was hun vader de boer die ging trouwen. Boerenbruid Esther zit bij CV Zurrik en Steffy bij CV De Hutseprutsers.

Bij de Boerenbrulluft is Leon van der Kampen de vader en Ella van Zon de moeder. Getuigen van deze bruiden zijn Chantal Heesen en Simone Paardenkam.

Bas Beerten

Bij twee boerinnen horen ook twee boeren. Als ze zich in de consternatie van de Boerenbrulluft op 29 januari niet gaan vergissen, gaat Esther 'trouwen' met boer Bas Beerten. Hij is een zoon van Pier van Wim en Marie Beerten en van Ellian van Tom en Els van Mierlo uit de Taxandrialaan. Ook deze Pier Beerten heeft ervaring als boerenbruidegom. Bas is lid van CV De Doerakkers en was ooit al eens jeugdprins bij CV Buulder Buk. 'Ons mam' is voor Bas zijn tante Nienke Beerten. Als getuige heeft hij Jelle Martens gekozen. "Jelle is ook een echte Doerakker en al vanaf kleins af aan mijn beste maat dus die keuze was zo gemaakt", vertelt Bas.

Teun Gerlings

Boerin Steffy mag de stap naar de Boerenbrulluft gaan wagen met Teun Gerlings. Teun is een zoon van Frans van Jan van Jan de Kulder en Ria van Sjang van Joepe. Hij komt uit de Rozenstraat en organiseert namens Scouting Frère Jacques, in samenwerking met de Wielerbaan, al zo’n vijf jaar de mini-boerenbruiloft. De rol van vader in het spel is voor Ad Weegels en die van getuige is voor Joey Kemp. Buulder Buk: "Met deze boerenfamilie gaan we er in Buul een topfeest van maken bij de Boerenbrulluft, op zaterdag 29 januari."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie