Luister
muziek
24 december 2021 - 05:53
Deel dit artikel:

Wederom een carnaval zonder optochten in Cranendonck

Er gaat weer een vette streep door de carnavalsoptochten in gemeente Cranendonck. "Nadat de maatregelen rondom het coronavirus zijn aangescherpt, kwamen er vanuit de gehele regio steeds meer vragen over het wel of niet doorgaan van de activiteiten rondom carnaval 2022."

cranendonck24
  / Redactie
Advertentie

Dat zeggen acht overkoepelende carnavalsverenigingen uit Cranendonck, Sterksel en Leende. Zij zeggen over de twijfels rondom carnaval: "Er zijn allerlei vragen waar iedere carnavalsvereniging individueel een antwoord op moet geven, maar waarbij samenwerking ook van groot belang is. Daarom hebben de verenigingen uit Cranendonck, Leende en Sterksel door de jaren heen veelvuldig overleg en nu nog wat extra omdat de situatie hier natuurlijk om vraagt."

Nu maken zij dus bekend dat er geen optochten georganiseerd zullen worden. "Veel optochtdeelnemers zijn in deze periode van het jaar druk bezig met de voorbereidingen van hun creatie en bouwen doorgaans voor deelname aan meerdere optochten. Binnen het regio-overleg was men het er wel over eens: het is niet realistisch om te verwachten dat er zodanige versoepelingen komen dat doorgang van de optochten is te verwachten. Binnen de huidige maatregelen kan er niet gebouwd worden aan de carnavalscreaties en ook de beide bouwhallen zijn noodgedwongen gesloten. Binnen de regio is men van mening dat een mogelijk alternatief rond halfvasten daardoor ook geen haalbare kaart zal zijn."

Daarom is gezamenlijk besloten dat de Muuzevangers, Toeters, Pintewippers, Roesdonkers, Heiknuuters en Buulder Buk geen gewone optochten zullen organiseren in het aankomende carnavalsseizoen. In Blaosdonk (Leende) beraadt men zich nog over hun invulling.

Overige activiteiten

Of er een prinsenpaar bekendgemaakt wordt, wordt door iedere vereniging apart besloten. "Hierbij kan nog een onderscheid gemaakt worden tussen de volwassen hoogheden en jeugdige hoogheden. Ook alle andere activiteiten zoals Boerenbruiloften, Bonte Avonden en dergelijke zijn activiteiten die een afweging vragen bij elke vereniging afzonderlijk."

Onderling afstemming

Verder geven alle verenigingen aan dat zij er alles aan doen om carnaval binnen hun kern zo goed als mogelijk is, passend binnen de maatregelen die op dat moment van toepassing zullen zijn, vorm te geven. Zij zullen daarbij onderling altijd afstemming zoeken zodat iedereen die carnaval in het hart heeft, weet waar en wat er wel mogelijk is.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie