Luister
muziek
30 januari 2022 - 09:48
Deel dit artikel:

KNVB: 'Zo gaat het vervolg van de voetbalcompetities'

Twee seizoenen lang hebben we de competitie niet uitgespeeld en geen promotie/degradatie op basis van een volledig seizoen kunnen toepassen. Het doel voor de KNVB is om dit seizoen wel een eindrangschikking en een promotie/degradatie toe te kunnen passen op basis van sportieve prestaties.

cranendonck24
  / Amateurvoetbal Eindhoven
  • Beeld - Mieke Mulder
Advertentie

Via Amateurvoetbal Eindhoven

Het voetbal heeft echter in de categorie A langere tijd stilgelegen, hierdoor zijn reguliere speeldagen uit de eerste competitiehelft komen te vervallen. Daarnaast zijn er nog veel teams die nog wedstrijden moeten inhalen uit de eerste competitiehelft.

Er zijn ook nog veel onzekerheden ten aanzien van corona en mogelijke maatregelen die hiermee gepaard gaan. Om voldoende ruimte te hebben om de competities goed uit te spelen en met de mogelijke onzekerheden om te gaan, is de KNVB genoodzaakt om de competities in de verschillende categorieën aan te passen. Hieronder vind je een overzicht wat dit voor de verschillende categorieën betekent:

Bekervoetbal

Voor alle categorieën komt het bekervoetbal te vervallen, behalve de landelijke beker zaalvoetbal mannen en vrouwen. De wedstrijden in de beker geven een te grote druk op de speeldagen die nog nodig zijn om de competities op een goede wijze uit te spelen. We geven prioriteit aan het uitspelen van de competities in de categorie A om te komen tot een goede promotie en degradatie. In de categorie B geeft de beker eveneens een te grote druk op de benodigde speeldagen die van belang zijn voor het uitspelen van de competitie.

Competitie veld- en zaalvoetbal

Categorie A senioren

De KNVB heeft een besluit genomen over het vervolg van de competities in de categorie A senioren veldvoetbal. Er is gekozen voor het scenario om de opzet niet aan te passen en de competities volledig uit te spelen, inclusief de nacompetitie. De herstart is op 5 en 6 februari met een aantal inhaalwedstrijden uit de eerste competitiehelft. Halverwege maart volgt de tweede competitiehelft.

De genomen beslissing ligt in lijn met het besluit voor de overige competities in het amateurvoetbal (categorie B), die na de coronalockdown komend weekend al een herstart maken. Na twee jaar ervaring met corona, is duidelijk dat er altijd onzekerheid is over de toekomstige ontwikkeling hiervan. De zorgen voor het vervolg van het seizoen zijn dus niet weg.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie