Luister
muziek
8 maart 2022 - 12:51
Deel dit artikel:

Alle seinen op groen voor rest van theaterseizoen bij De Smeltkroes

Het seizoen 2021-2022 van AK de Smeltkroes begon veelbelovend, maar de eerste helft ervan haalde het einde uiteindelijk niet. De duovoorstelling van Andries Tunru en Beperkt Houdbaar moesten door de vlak daarvoor afgekondigde maatregelen afgelast worden. Maar aan de vooravond van de tweede seizoenshelft staan we er een stuk florissanter voor. De eerste voorstelling van 2022 is meteen voor een uitverkochte zaal, met Guido Weijers op de planken.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
Advertentie

In de maanden maart, april en mei heeft de werkgroep Cabaret & Muziek van AK de Smeltkroes vijf voorstellingen op de agenda staan. De eerste is op zaterdag 12 maart, waarbij Guido Weijers het oorspronkelijk in april 2020 al geplande theatercollege 'Masterclass Geluk' eindelijk op de Maarheezer planken gaat zetten. Het was destijds de eerste door coronamaatregelen getroffen voorstelling die leidde tot talloze maar helaas ook weinig succesvolle datumverschuivingen. De voorstelling was destijds al snel uitverkocht, de werkgroep prijst zich daarom gelukkig dat er geen beperkingen qua zaalcapaciteit meer zijn en dat er dus geen kaarthouders teleurgesteld moeten worden.

Rob Scheepers

Twee weken later speelt Rob Scheepers zijn avondvullende voorstelling 'Gulzig'. De voorstelling op zaterdag 26 maart komt in plaats van twee eerder geplande voorstellingsdata. Desondanks zijn er nog enkele kaarten voor deze voorstelling beschikbaar, omdat voor de twee eerdere voorstellingen nog rekening gehouden moest worden met een beperkte zaalcapaciteit. Ook voor de daarop volgende voorstellingen (Meiden van LOS met 'Lusten en Lasten' op 23 april en Thijs Kemperink & Erwin Nyhoff met 'Muiters!' op 14 mei) zijn weer kaarten beschikbaar.

Andries Tunru en Stefan Hendrix

Het seizoen 2021-2022 wordt op 21 mei afgesloten met de voorstelling die in december vorig jaar geen doorgang meer kon vinden. Andries Tunru speelt daarin voor de pauze de voorstelling 'In theorie' en krijgt na de pauze gezelschap van Stefan Hendrix om als het duo Beperkt Houdbaar (Nederlands Kampioen Improvisatietheater in 2018 en in 2019) de avond af te maken.

Kortom: het perspectief voor theater is een stuk rooskleuriger dan het lange tijd was. Eerdere beperkingen in zaalcapaciteit of openingstijden liggen niet in de lijn der verwachting. Mondkapjes en QR-codes mogen vooralsnog thuisblijven. AK de Smeltkroes kijkt uit naar een ononderbroken afronding van dit turbulente theaterseizoen en rekent weer op volle zalen, leuke voorstellingen en bovenal mooie avondjes-uit met een goede sfeer.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie