Luister
muziek
15 juli 2022 - 15:37
Deel dit artikel:

Renovatie viaduct in Maarheeze: graffitikunstenaars kunnen aan de slag

Onlangs zijn de schoonmaakwerkzaamheden aan het viaduct in Maarheeze (Kerkstraat) uitgevoerd. Aanstaande maandag gaan graffitikunstenaars Gart Smits uit Weert en Jasper (Briks) van Seggelen uit Budel aan de slag om het viaduct te voorzien van een prachtig kunstwerk in vier thema’s.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Brigitte de Bont, Bontjes’ oog voor detail
Advertentie

Het ontwerp is gemaakt door Brigitte de Bont uit Maarheeze, in samenspraak met de kunstenaars en de werkgroep van Maarheeze Onderweg.

Tipje van de sluier

De zeer ervaren en gerenommeerde kunstenaars gaan het viaduct voorzien van graffiti in vier thema’s: sport, natuur, cultuur en muziek die elk
een lokale touch krijgen. Binnen de vier thema’s krijgen Mareser iconen en herkenbare locaties een centrale plaats. Denk aan De Mijl, de kraanvogel, kasteeltje Cranendonck en een trompet die symbool staat voor de muzikaliteit in Maarheeze.

Overigens maken niet alleen de muren van het viaduct onderdeel uit van het kunstwerk. Ook het plafond en de pilaren die naast de wanden staan, worden hier onderdeel van.

Laatste fase

Tot slot ondergaan ook de geluidsschermen langs de A2 een metamorfose aan beide zijdes. Dit gebeurt in de laatste fase van het project. Tussen 22 en 24 augustus worden de panelen voorzien van mooie historische foto’s die betrekking hebben op Maarheeze.

Verkeershinder

Tijdens de werkzaamheden is het onvermijdelijk dat er enige verkeershinder ontstaat. Meer weten? Kom (op een afstandje) kijken hoe de ontwerpen tot leven komen.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie