Luister
muziek
23 november 2022 - 07:09
Deel dit artikel:

Deze week: Inwoners Cranendonck vertellen over impact corona in hun leven

In maart 2020 sloeg corona in (onder meer) gemeente Cranendonck in als een bom. Velen ervoeren de impact van de pandemie. In de theatervoorstelling de Coronamonologen, bestaande uit drie aktes, vertellen inwoners vanuit hun eigen perspectief hun persoonlijke ervaring en verhaal. De voorstellingen zijn deze week te volgen in de Reinder, de Borgh en de Smeltkroes.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
Advertentie

Drie aktes worden tijdens het theaterstuk gespeeld door de personen zelf en enkele acteurs. Corinne Heyrman, toneelschrijver en theatermaker, is tijdens het project op zoek gegaan naar de verhalen. Ellen ten Haken, regisseur en theatermaker bij RICK, maakte er korte voorstellingen van.

1. In de eerste akte ‘Negen maart 2020’, de dag waarop door Corona voor verschillende mensen hun leven drastisch veranderde, krijgen twee koppels corona met langdurige, ernstige consequenties én moet een verpleegkundige plotseling een triage- afdeling starten. Met het echtpaar Jan Vlassak en Gonny Goertz en spelers Ceciel van Himbergen en Bep van Buul.

2. De tweede akte ‘Covidlover’ vertelt met name over de zorg in tijden van corona. Hoe de pandemie ons heeft overweldigd en hoe je ook op een andere manier naar het virus kan kijken. Met beeldend kunstenaar Florence Husen en spelers Zoya Vranovsky, Ceciel van Himbergen en Bep van Buul.

3. ‘Een Hommage’, de laatste akte, is een eerbetoon aan alle mensen die iets of iemand zijn verloren door corona. Met uitvaartverzorger Martin Horst en Paula Kunnen wiens partner is overleden aan corona en spelers Dennis Roosenberg, Ceciel van Himbergen en Bep van Buul.

Ervaringen delen

Hoe heb je zelf de coronaperiode ervaren? Na afloop van de voorstelling is er de mogelijkheid om jouw persoonlijke verhaal omtrent de pandemie te delen. Medewerkers van welzijnsorganisatie Cordaad leiden dit gesprek.

Data en locaties

Je kunt de voorstelling op de volgende data bezoeken:

- De Reinder in Budel-Schoot op 24 november 2022, aanvang 20.00 uur. Kaartverkoop aan de kassa en online via www.rickraakt.nl.

- De Borgh in Budel op 25 november 2022, aanvang 20.00 uur. Kaartverkoop aan de kassa en online via www.deborghbudel.nl.

- De Smeltkroes in Maarheeze op 27 november 2022, aanvang 20.00 uur. Kaartverkoop aan de kassa en online via www.rickraakt.nl.

Samenwerking

RICK werkt vanuit CAC (Community Art Cranendonck) bij de Coronamonologen samen met Cordaad en Cultuurcraan. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB-fonds, ZonMW en de Rabobank. De monologen zijn eerder gedeeld via een aantal podcast en een boekje dat huis-aan-huis is verspreid in gemeente Cranendonck.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie