Luister
muziek
3 maart 2023 - 06:04
Deel dit artikel:

Pop-uplocatie voor herhaalprik in Budel sluit

De pop-uplocaties waar je een herhaalprik tegen corona kon halen in Zuidoost-Brabant, gaan sluiten. In Budel (De Borgh) was er ook eentje, die sinds februari 2023 open was.

cranendonck24
  / Redactie
Advertentie

GGD Brabant-Zuidoost laat dit desgevraagd weten aan Cranendonck24. De pop-uplocaties hebben een tijdelijk karakter. "Het doel van pop-uplocaties in de regio is om de herhaalprik gedurende een aantal weken dichtbij inwoners beschikbaar kunnen maken. We zetten een pop-uplocatie meestal op voor één maand. Eind januari hebben we vanwege de goede opkomst besloten de pop-uplocaties met maximaal één maand te verlengen; tot eind februari", vertelt een woordvoerder van de GGD.

Medewerkers zo efficiënt mogelijk inzetten

Zij zeggen verder: "De ervaring leert dat we na acht weken de meeste inwoners bereikt hebben in de omgeving van de pop-uplocatie. We zagen de opkomst in de loop van februari inderdaad teruglopen op de pop-uplocaties, daarom gaan we die niet nogmaals verlengen, om onze medewerkers zo efficiënt mogelijk in te blijven zetten."

Overige locaties

Inwoners die nog een herhaalprik tegen corona willen halen, zijn op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag welkom op de vaccinatielocatie Eindhoven (parking Antoon Coolenlaan). Op donderdag 9 maart opent de GGD een nieuwe pop-uplocatie in het Fletcher WellnessHotel Helmond. De XL-vaccinatielocatie Helmond aan de Haverdijk gaat namelijk sluiten op 8 maart.

Op de pop-uplocatie Helmond bieden ze zowel de herhaalprik tegen corona aan voor 12+ als de HPV-vaccinatie voor jongvolwassenen van 19 tot en met 26 jaar. Voor deze pop-uplocatie is nog geen einddatum bepaald.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie