Luister
muziek
4 mei 2021 - 20:00
Deel dit artikel:

Dodenherdenking in kleine kring in Maarheeze, Soerendonk, Budel en Budel-Dorplein

Vandaag werd, vanwege de coronamaatregelen in kleine kring, een alternatieve Dodenherdenking georganiseerd in Cranendonck. De herdenking vond plaats bij de oorlogsmonumenten in Maarheeze, Soerendonk, Budel en Budel-Dorplein. Burgemeester Roland van Kessel hield op iedere locatie zijn speech en droeg een gedicht voor. De volledige speech lees je HIER.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Carin Maes
Advertentie

Dit gedicht is door schrijver Bas Poell speciaal voor deze dodenherdenking in Cranendonck geschreven. Een trompettist van Fanfare Poort van Brabant bracht de Last Post ter gehore.

Nabestaanden van de militairen die begraven liggen op de militaire begraafplaatsen in Cranendonck waren bij de herdenking aanwezig, net als enkele wapenbroeders en leden van het gilde.

Programma
De dodenherdenking wordt zoals ieder jaar georganiseerd in samenwerking met de Wapenbroeders afdeling Cranendonck, St. Jorisgilde Budel, Harmonie EMM, Gilde St. Joris - St. Barbara Maarheeze, Fanfare Poort van Brabant, Scouting Kizito, Sint-Jansgilde Soerendonk, Soeriks Muziek Gezelschap. Om 14.00 uur startte de herdenking in Maarheeze, daarna volgde Soerendonk en Budel. De herdenking werd om 16.00 uur afgesloten in Budel-Dorplein.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie