Luister
muziek
07 Februari 2022 12:37
Deel dit artikel:

Jo Heesakkers exposeert in De Borgh met zijn tekeningen van monumentale gebouwen

Van 12 februari tot en met 30 maart 2022 kun je de expositie 'Tekenkunst met oog voor detail' van Jo Heesakkers bezoeken in De Borgh in Budel. Dit kan tijdens de reguliere openingstijden.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Jo Heesakkers
Advertentie

Jo genoot zijn zevenjarige tekenopleiding aan de afdeling ‘Tekenkunst’ van de Kunstacademie Noord-Limburg in het Belgische Neerpelt.

De expositie bestaat uit tekeningen waarbij gebruikgemaakt is van de materialen pastel, houtskool en inkt met als ondergrond papier, MDF, linnen en canvas(board). Het bestaat uit realistische, abstracte en figuratieve tekeningen, waarbij zoveel mogelijk de kijker een goed beeld krijgt van wat de afbeelding voorstelt.

Monumentale gebouwen

Naast fantasie en snelle werken, bestaat deze expositie uit tekeningen van monumentale gebouwen (Rijks- en gemeentelijke monumenten) pen-, houtskool- en kleurrijke pasteltekeningen. Naast de kleurrijke pastels en houtskooltekeningen zijn met name de pentekeningen veelal van objecten welke zich bevinden in - dan wel in de omgeving van - de gemeente Cranendonck, waarbij het detail van wezenlijk belang is en waar deze expositie vooral haar naam aan ontleend.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie