Luister
muziek
1 mei 2022 - 12:44
Deel dit artikel:

Lees hier het gemeentenieuws in Cranendonck Actueel | Week 18

Hier lees je het laatste nieuws van gemeente Cranendonck. Iedere week verschijnen hier de ingekomen aanvragen, verleende vergunningen, werkzaamheden et cetera.

cranendonck24
  / Gemeente Cranendonck
  • Beeld - Jos Meusen
Advertentie

Download onze gratis app en mis niets.

Apple: https://apple.co/3jTNdzd
Android: https://bit.ly/3ogdU2c


Ceremonie 4 mei Dodenherdenking 2022

Op 4 mei vindt de Nationale Dodenherdenking plaats. De programma's van de ceremonies in Budel, Budel-Dorplein, Maarheeze en Soerendonk vindt u hieronder:

Budel

19.00 uur Verzamelen genodigden bij de gedachteniskapel aan de Willem de Zwijgerstraat
19.05 uur Spelen van stemmige muziek door harmonie E.M.M. uit Budel
19.18 uur 2 minuten stilte
19.20 uur Kranslegging door vertegenwoordiger gemeente Cranendonck en familieleden m .m.v. een lid van de Bond van Wapenbroeders. Gelijktijdig brengt het St. Jorisgilde een vendelgroet
19.30 uur Volkslied het Wilhelmus door harmonie E.M.M. uit Budel

Budel-Dorplein

19.45 uur Verzamelen bij het kerkhof te Budel-Dorplein
20.00 uur 2 minuten stilte Nederlandse graven
20.02 uur Kranslegging door vertegenwoordiger gemeente Cranendonck en familieleden
20.15 uur Nederlands volkslied
20.20 uur 2 minuten stilte Engelse graven
20.22 uur Kranslegging door vertegenwoordiger gemeente Cranendonck
20.35 uur Engels volkslied 20.40 uur afsluiting door vertegenwoordiger gemeente Cranendonck

Maarheeze

19.30 uur Vertrek Gilde en Scouting bij de Smeltkroes.
19.30 uur Fanfare geeft miniconcert op het Jan Verheesplein
19.45 uur Aankomst Gilde en Scouting op het plein.
19.50 uur Kranslegging door gemeente vertegenwoordiger en koning van het gilde
19.58 uur Spelen van de lastpost door een lid van de fanfare
20.00 uur 2 minuten stilte
20.02 uur Spelen van het Wilhelmus door de fanfare
20.05 uur Toespraak door vertegenwoordiger van de gemeente
20.10 uur Vendelhulde door het Gilde
20.15 uur Gelegenheid van het leggen van bloemen door Scouting, scholieren en belangstellenden
20.25 uur Spelen van stemmige muziek door de fanfare
20.30 uur Einde

Soerendonk

19.00 uur: Gebedsdienst met medewerking van het Soeriks Muziek Gezelschap
19.45 uur: Opstellen achter het verzetsmonument op het Jan Maasplein
19.50 uur: Spelen van een herdenkingsmars door de bazuinblazers van het St. Jansgilde
19.55 uur: Toespraak door vertegenwoordiger gemeente
20.00 uur: 2 minuten stilte
20.02 uur: Kranslegging
20.07 uur: Bloemenhulde door de familie Maas
20.15 uur: Spelen van The Last Post door een lid van het St. Jansgilde
20.20 uur: Postuum vendelhulde aan de op 31 maart 1949 in Nederlands Indië gesneuvelde gildebroeder Jan Maas, door het St. Jansgilde
20.25 uur: Spelen van het Wilhelmus door het Soeriks Muziek Gezelschap
20.30 uur: Slotwoord ceremoniemeester


Zelf opgewekte energie opslaan?

Kom naar het EnergieCafé van Energiecoöperatie Cranendonck

Energiecoöperatie Cranendonck organiseert op woensdag 11 mei a.s. weer een fysiek EnergieCafé in De Smederij in Soerendonk waarin ditmaal het thema 'energieopslag' centraal staat.

Steeds meer mensen hebben plannen om zelf energie op te wekken of doen dat al. En dan blijkt dat het tijdstip van opwekken niet altijd overeenkomt met het tijdstip van gebruik. Dus doet de vraag zich voor op welke manier energieopslag in de thuissituatie mogelijk is. Hoever zij we en wat is dan kansrijk?

Laat je informeren over de laatste ontwikkelingen! Kom naar het EnergieCafé op 11 mei om 19.30 uur. Meld je aan via de website www.cooperatiecranendonck.nl.


Sporten, spelen, dansen en bewegen tijdens de Cranendonckse Koningsspelen 2022!

Op vrijdag 22 april konden de Koningsspelen in Cranendonck weer volledig gevierd worden. Dit gaf een extra dimensie aan deze feestdag.

Wethouder Marcel Lemmen opende de Cranendonckse Koningsspelen samen met de organisator van de Cranendonckse Koningsspelen: kinderopvang Klikkelstein op Sportpark Harrie Derckx in Budel.

Alle deelnemende scholen vanuit de zes kernen lieten zich goed horen toen ze werden gevraagd of ze er zin in hadden. Onder luidkeels gezang en gejuich dansten de aanwezigen op het Koningsspelenlied ‘De FitTop10’. Dit lied sloot niet alleen aan op het thema ‘Voel Je Fit’, maar ook op het tienjarig bestaan.

Het zonnetje scheen volop deze dag, maar won het niet van alle stralende kinderen en hun begeleiders!


Wegwerkzaamheden Burgskensstraat

In de periode van 10 mei tot en met 8 juni 2022 wordt asfaltonderhoud uitgevoerd aan de Burgskensstraat. Het gaat om het gedeelte tussen de Maarheezerweg en de Europalaan–Noord in Budel. Gelijktijdig met het asfaltonderhoud worden grasbetontegels langs de rijbaan aangebracht. De planning van de bovengenoemde werkzaamheden is afhankelijk van de weersomstandigheden. Tijdens de werkzaamheden is de weg afgesloten voor het doorgaande verkeer. Het verkeer wordt met borden omgeleid.


Voornemen uitschrijving Basisregistratie Personen (BRP)

Uit onderzoek is gebleken dat onderstaande personen waarschijnlijk niet meer wonen op het adres waar zij volgens de Basisregistratie personen zijn ingeschreven. Het college van B&W heeft daarom het voornemen, op grond van artikel 2.22 Wet Basisregistratie personen (Wbrp), deze personen te registreren als zijnde vertrokken naar een onbekend land.

Hierdoor kan het recht op overheidsvoorzieningen die afhankelijk zijn van de inschrijving in Nederland zoals uitkeringen, kindertoeslag, huurtoeslag, AOW, subsidie e.d. verminderen of zelfs komen te vervallen. Het is daarom van groot belang zo spoedig mogelijk aangifte van adreswijziging te doen.

Wij stellen onderstaande personen in de gelegenheid hun zienswijze kenbaar te maken, als bedoeld in artikel 4.8, lid 1 van de Algemene wet bestuursrecht. Dit kan door contact op te nemen met team Burgerdiensten. Dit kan telefonisch op nummer 14-0495, of via de e-mail klantencontact@cranendonck.nl. Indien wij over 4 weken geen reactie van hen hebben ontvangen, nemen wij een definitief besluit.

Zablocki, M.J. - 24-02-1988 - De Smeelen 45 - 21-04-2022
Zablocka, M.K. - 04-03-1991 - De Smeelen 45 - 21-04-2022
Zablocki, A.A.J. - 04-02-2017 - De Smeelen 45 - 21-04-2022
Zablocka, O.T. - 13-11-2015 - De Smeelen 45 - 21-04-2022


Besluit uitschrijving Basisregistratie personen (BRP)

Uit onderzoek is gebleken dat onderstaande personen niet meer wonen op het adres waar zij volgens de Basisregistratie personen (BRP) zijn ingeschreven. Het college van B&W heeft besloten de bijhouding van de persoonslijst van deze personen op te schorten. De personen wordt geregistreerd als zijnde vertrokken naar een onbekend land en zijn vanaf die datum dus niet meer actueel ingeschreven in Nederland (Vertrokken Onbekend Waarheen).

R.W. Blonk - 14-11-1983 - Meemortel 45 - 22-04-2022
M.S. Stefanov - 22-03-1986 - Groenstraat 16 - 22-04-2022

Waarom deze bekendmaking?

De gemeente heeft de taak ervoor te zorgen dat gegevens in de basisregistratie juist, volledig en betrouwbaar zijn. De burger is verplicht binnen 5 dagen na adreswijziging of binnen 5 dagen voor vertrek naar het buitenland hiervan schriftelijk aangifte te doen bij de woongemeente. Ondanks herhaalde aanschrijvingen is er van bovenvermelde persoon geen aangifte gekomen. Artikel 3.41, lid 2 van de Algemene wet bestuursrecht geeft de gemeente de mogelijkheid de beschikking ‘ambtshalve registratie’ te publiceren als de bekendmaking niet kan gebeuren door toezending.

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan belanghebbende tegen dit besluit bezwaar maken bij het college van B&W. De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift is 6 weken en vangt aan 1 dag na de datum van deze publicatie.

In het ondertekende bezwaarschrift moet staan;
- De naam en adres van de indiener;
- De dagtekening en omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;
- De gronden van het bezwaar;

Het bezwaarschrift kunt u sturen naan het College van Burgemeester en wethouders van de gemeente Cranendonck, Postbus 2090, 6020 AB Budel.

Als bezwaar gemaakt wordt, geldt de beslissing nog wel. Wilt u dat het gemeentelijke besluit tijdens uw bezwaarprocedure tijdelijk ongeldig is (wordt opgeschort)? Dien dan een verzoek om voorlopige voorziening in bij de voorzieningenrechter van de rechtbank. Als de voorzieningenrechter uw verzoek toekent, is het besluit opgeschort.

Meer weten?

Belt u dan met het team Burgerdiensten, telefonisch op nummer 14-0495, of via de e-mail klantencontact@cranendonck.nl.


Vaststelling bestemmingsplan “Broekkant 37 en Broekkant ong. te Budel”

De gemeenteraad heeft op 19 april 2022 het bestemmingsplan “Broekkant 37 en Broekkant ong. te Budel” vastgesteld. Van 29 april 2022 tot en met 9 juni 2022 kunt u het plan inzien. Het plan is te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.1706.BPBG3074-VAS1).

Doel bestemmingsplanwijziging

Het heeft betrekking op het realiseren van één ruimte-voor-ruimte woning.

Digitaal het plan bekijken

Wij adviseren u het nieuwe bestemmingsplan en de officiële bekendmaking te raadplegen via onze website www.cranendonck.nl/BPprocedures. Deze versies zijn juridisch bindend. Op het gemeentehuis ligt ook een papieren exemplaar ter inzage. Maak voor inzage op het gemeentehuis een afspraak via 14-0495.

Beroep

Tegen het besluit van de gemeenteraad tot het vaststellen van het bestemmingsplan kan eenieder gedurende zes weken (de beroepstermijn) schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Alleen wanneer u eerder geen zienswijze hebt ingediend én u ook geen belanghebbende bent, is beroep instellen niet mogelijk. Meer informatie hierover vindt u op onze website www.cranendonck.nl/BPprocedures. Het vastgestelde bestemmingsplan treedt na afloop van de beroepstermijn in werking.

Zo weet u ervan

Automatisch alle berichten over uw buurt ontvangen? Meld u aan bij de gratis attenderings-service van de overheid op www.overheid.nl/berichten-over-uw-buurt.


Vaststelling bestemmingsplan “Hoogstraat 11 te Gastel”

De gemeenteraad heeft op 19 april 2022 het bestemmingsplan “Hoogstraat 11 te Gastel” vastgesteld. Van 29 april 2022 tot en met 9 juni 2022 kunt u het plan inzien. Het plan is te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.1706.BPBG3077-Vas1).

Doel bestemmingsplanwijziging

Dit bestemmingsplan gaat het deels wijzigen van de bestemming ‘Agrarisch – met waarden -1’ en de aanduiding ‘hondenkennel’ naar de bestemmingen ‘Wonen’ en ‘Groen-Landschappelijke inpassing’. Voorts behoudt een groot deel van het perceel de bestemming ‘Agrarisch met waarden – 1’.

Digitaal het plan bekijken

Wij adviseren u het nieuwe bestemmingsplan en de officiële bekendmaking te raadplegen via onze website www.cranendonck.nl/BPprocedures. Deze versies zijn juridisch bindend. Op het gemeentehuis ligt ook een papieren exemplaar ter inzage. Maak voor inzage op het gemeentehuis een afspraak via 14-0495.

Beroep

Tegen het besluit van de gemeenteraad tot het vaststellen van het bestemmingsplan kan eenieder gedurende zes weken (de beroepstermijn) schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Alleen wanneer u eerder geen zienswijze hebt ingediend én u ook geen belanghebbende bent, is beroep instellen niet mogelijk. Meer informatie hierover vindt u op onze website www.cranendonck.nl/BPprocedures. Het vastgestelde bestemmingsplan treedt na afloop van de beroepstermijn in werking.

Zo weet u ervan

Automatisch alle berichten over uw buurt ontvangen? Meld u aan bij de gratis attenderings-service van de overheid op www.overheid.nl/berichten-over-uw-buurt.


Verkeersbesluit verlagen van de maximum toegestane rijsnelheid op de Dr. Ant. Mathijsenstraat te Budel

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten tot het verlagen van de maximum toegestane rijsnelheid op de Dr. Ant. Mathijsenstraat te Budel door plaatsing van bord A1 (A0130zb) uit het RVV1990 (ref.nr. 2021-181653D).

Vanaf de bekendmaking van het besluit in het Gemeenteblad op 26 april 2022 kunnen belanghebbenden het besluit en de daarop betrekking hebbende stukken binnen zes weken inzien op de website van de gemeente Cranendonck: www.cranendonck.nl.


Verkeersbesluit verlagen van de maximum toegestane rijsnelheid op de Deken van Baarsstraat te Budel

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten tot het verlagen van de maximum toegestane rijsnelheid op de Deken van Baarsstraat te Budel door plaatsing van bord A1 (A0130zb) uit het RVV1990 (ref.nr. 2021-181666D).

Vanaf de bekendmaking van het besluit in het Gemeenteblad op 26 april 2022 kunnen belanghebbenden het besluit en de daarop betrekking hebbende stukken binnen zes weken inzien op de website van de gemeente Cranendonck: www.cranendonck.nl.


Verkeersbesluit verlagen van de maximum toegestane rijsnelheid naar 15km/u ter hoogte van Strijperdijk 9 te Soerendonk

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten tot het verlagen van de maximum toegestane rijsnelheid naar 15km/u ter hoogte van Strijperdijk 9 te Soerendonk door plaatsing van bord A1 (A0115) uit het RVV1990 (ref.nr. 2022-225658D).

Vanaf de bekendmaking van het besluit in het Gemeenteblad op 26 april 2022 kunnen belanghebbenden het besluit en de daarop betrekking hebbende stukken binnen zes weken inzien op de website van de gemeente Cranendonck: www.cranendonck.nl.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie