Luister
muziek
19 juni 2022 - 15:49
Deel dit artikel:

Deze dertien inwoners Cranendonck zijn spoorloos: gemeente gaat ze uitschrijven

Uit onderzoek is gebleken dat onderstaande personen waarschijnlijk niet meer wonen op het adres waar zij volgens de Basisregistratie personen zijn ingeschreven in gemeente Cranendonck. Drie worden definitief geregistreerd als 'vertrokken naar onbekend land'. Bij nog eens tien personen is het voornemen deze te gaan uitschrijven.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

Het college van B&W heeft het voornemen, op grond van artikel 2.22 Wet Basisregistratie personen (Wbrp), deze personen te registreren als zijnde vertrokken naar een onbekend land. Hierdoor kan het recht op overheidsvoorzieningen die afhankelijk zijn van de inschrijving in Nederland zoals uitkeringen, kindertoeslag, huurtoeslag, AOW, subsidie en dergelijke verminderen of komen te vervallen.

"Wij stellen onderstaande personen in de gelegenheid hun zienswijze kenbaar te maken", zegt gemeente Cranendonck. Dit kan door contact op te nemen met team Burgerdiensten. Dit kan telefonisch op nummer 14-0495, of via de e-mail klantencontact@cranendonck.nl. Indien zij over vier weken geen reactie van hen hebben ontvangen, neemt de gemeente een definitief besluit.

Inwoners op De Wilg 2 uitgeschreven

Dat definitieve besluit is wel al genomen bij drie personen die op het adres De Wilg 2 in Budel woonden. Het gaat om Royce van Deurzen, Rishano van Deurzen en Jamilla Carolina Maria van Deurzen.

De gemeente Cranendonck zegt: "Uit onderzoek is gebleken dat onderstaande personen niet meer wonen op het adres waar zij volgens de Basisregistratie personen (BRP) zijn ingeschreven. Het college van B&W heeft besloten de bijhouding van de persoonslijst van deze personen op te schorten. De personen wordt geregistreerd als zijnde vertrokken naar een onbekend land en zijn vanaf die datum dus niet meer actueel ingeschreven in Nederland (Vertrokken Onbekend Waarheen)."

Waarom deze bekendmaking

De gemeente heeft de taak ervoor te zorgen dat gegevens in de basisregistratie juist, volledig en betrouwbaar zijn. De burger is verplicht binnen vijf dagen na adreswijziging of binnen vijf dagen voor vertrek naar het buitenland hiervan schriftelijk aangifte te doen bij de woongemeente. Ondanks herhaalde aanschrijvingen is er van bovenvermelde persoon geen aangifte gekomen. Artikel 3.41, lid 2 van de Algemene wet bestuursrecht geeft de gemeente de mogelijkheid de beschikking ‘ambtshalve registratie’ te publiceren als de bekendmaking niet kan gebeuren door toezending.

Hieronder staan de tien personen opgesomd die binnenkort worden aangemerkt als 'vertrokken naar onbekend land' als zij de zienswijze niet kenbaar maken.

- Magdalena Maria Janas - Sint Lambertusstraat 17, Budel-Schoot
- Sabaad Osman Hassan - Zeis 19, Maarheeze
- Shucayb Ahmed Hussein - Zeis 19, Maarheeze
- Lugmaan Ahmed Hussein - Zeis 19, Maarheeze
- Saara Ahmed Hussein - Zeis 19, Maarheeze
- Adriana Lidia van Boxmeer - ’t Hagelkruis 8, Maarheeze
- Dariusz Piotr Pietraszweski - Heikant 3, Gastel
- Izabela Ewa Górska - Teutenstraat 2, Budel
- Gerben Russell van Broekhoven - Burg. Van Houtstraat 1a, Budel
- Johannes Bernadrus Godefridus Maria Abels - Prins Hendrikstraat 9, Budel-Dorplein

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie