Luister
muziek
29 juni 2022 - 06:03
Deel dit artikel:

Illegale huisvesting arbeidsmigranten aan het licht gekomen bij controles interventieteam

Het Dommelstroom Interventie Team (DIT) heeft maandag 27 juni op drie locaties een controle uitgevoerd in het kader van spookbewoning en arbeidsuitbuiting. Daarbij zijn meerdere overtredingen geconstateerd. Dit vond plaats in de buitengebieden van Maarheeze en Soerendonk, zo laat de gemeente Cranendonck na navraag aan Cranendonck24 weten.

cranendonck24
  / Redactie
Advertentie

De controles waren gericht op naleving van de geldende wet- en regelgeving. Bij twee locaties bleken arbeidsmigranten illegaal gehuisvest. Daarnaast werden overtredingen geconstateerd op het gebied van brandveiligheid, die snelle maatregelen van de eigenaren vereisten. Op al deze punten treedt de gemeente handhavend op en volgen er hercontroles. Bij deze controle waren de volgende instanties betrokken: gemeente Cranendonck, politie, Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (ODZOB) en de Veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost (VRBZO).

Handhaving

In het belang van een veilige woonomgeving en de naleving van de wet- en regelgeving, neemt de gemeente de verantwoordelijkheid om te controleren op mogelijke strijdige en gevaarlijke situaties. Op het moment dat overtredingen worden geconstateerd zal, indien nodig in samenwerking met de overige betrokken partijen, handhavend worden opgetreden.

Melden verdachte situaties en overlast

Ook inwoners kunnen bijdragen aan een veilige leefomgeving. Zij kunnen verdachte situaties en overlast melden bij het DIT. Dat kan telefonisch bij de gemeente Cranendonck via 0495-431222 of bij de politie via 0900-8844.
Liever anoniem melden? Dat kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl. Anonieme meldingen komen rechtstreeks bij de gemeente terecht en kunnen gebruikt worden voor onderzoek of een controle door het DIT.

Dommelstroom Interventie Team (DIT)

Het Dommelstroom Interventie Team (DIT) is een interventieteam onder regie van de zes Dommelstroomgemeenten Son en Breugel, Nuenen, Geldrop-Mierlo, Valkenswaard, Cranendonck en Heeze-Leende. Het DIT voert controles bij panden en locaties waarvan het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden of die niet voldoen aan wet- en regelgeving. Het team kijkt naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving Basisregistratie Personen (BRP), mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtredingen. Het DIT werkt nauw samen met zorg- en welzijnsinstanties om te komen tot duurzame oplossingen.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie