Luister
muziek
10 september 2022 - 06:05
Deel dit artikel:

In de wijk Heesakker in Budel wordt eerste energieverkenning van Cranendonck gedaan

Misschien zie je op 14 september ’s avonds een groepje van zo’n vijftien mensen door de wijk Heesakker in Budel lopen. Waarom? En wie zijn dat? We leggen het je uit. Het heeft te maken met de transitie naar een aardgasvrij leven.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

Gemeente Cranendonck wordt aardgasvrij, net als de rest van Nederland. Dit is afgesproken in het Klimaatakkoord. Aardgas verstoken is slecht voor het klimaat. Bovendien wordt aardgas steeds duurder. De overstap naar aardgasvrij komt bij iedereen het huis binnen. We moeten isoleren, besparen en anders verwarmen. Dat kost tijd en geld. En het vraagt veel van ons allemaal. "Het lukt alleen als we samenwerken", stelt de gemeente Cranendonck.

Mensen door de wijk

Daarom wordt in ons land wijk voor wijk een wijkuitvoeringsplan gemaakt. Gemeenten, inwoners van de wijk, woningcorporaties, energiecoöperaties en andere organisaties werken hierin samen. In Cranendonck wordt gestart in de wijk Heesakker in Budel. Daarom zie je op 14 september ’s avonds dat groepje mensen door de wijk lopen. Dit zijn inwoners, mensen van Enexis, het regionaal energieloket, de energiecoöperatie, WoCom, Wonen Limburg en de gemeente. Zij doen dan een eerste energieverkenning.

Bewonersavond

Binnenkort ontvangen de inwoners van de wijk Heesakker een uitnodiging voor een bewonersavond in oktober. "Die avond leggen we uit waar we staan in de aanpak naar aardgasvrij. We gaan dan graag met iedereen in gesprek over vragen en wensen die er leven. Denk en doe je alvast mee? Wil je als inwoner van de wijk voor die tijd al betrokken worden? Laat dit dan weten via duurzaamheid@cranendonck.nl en we nemen contact met je op", zegt gemeente Cranendonck.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie